Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 09

Teismas: SGD terminalą saugantiems darbuotojams turi būti atlyginta už viršvalandinį darbą ir darbą švenčių dienomis

Klaipėdoje suskystintų gamtinių dujų terminalą (SGD) saugantiems Viešojo saugumo tarnybos (VST) darbuotojams turi būti sumokėta už viršvalandžius ir darbą švenčių dienomis, paskelbė teismas.
SGD terminalą saugo VST Klaipėdos rinktinė
SGD terminalą saugo VST Klaipėdos rinktinė / D.Pancerovo nuotr.

16-kai VST darbuotojų bus sumokėta nuo 314 iki 1422 eurų, trečiadienį paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Bylos medžiaga pripažinta nevieša.

Jo sprendimu VST turės sumokėti iš viso apie 14 tūkst. eurų už laikotarpį nuo 2014 metų iki 2016 metų kovo 31 dienos. Teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Teisėjas Marius Bajoras paskelbė, kad VST netinkamai žymėjo apsaugininkų faktiškai dirbtą darbo laiką, nežymėjo viso laiko, kuris turėjo būti įskaitomas į tarnybos laiką. Kaip darbo laikas nežymėtas darbuotojų apsiginklavimas ginklais, atsiskaitymas už tarnybos rezultatus, darbuotojų nusiginklavimas, ginklų, kitų materialinių vertybių perdavimas ir atsiskaitymas už tarnybos rezultatus.

Pagal Vidaus tarnybos statuto nuostatas, šis laikas privalėjo būti įskaitomas į tarnybos laiką.

Teismo manymu, pareigūnams turėjo būti mokama už viršvalandžius ne mažiau kaip pusantros pareiginės algos su priedais, o švenčių dienomis - ne mažiau kaip dvigubai. Teismas konstatavo, kad jų darbo pamaina viršydavo 24 valandas, o per savaitę - 48 valandas, todėl šis perviršis privalėjo būti žymimas kaip viršvalandžiai.

„Nepažymėjus viso sugaišto laiko, buvo pažeista teisė gauti teisingą apmokėjimą už darbą“, – sakė teisėjas M.Bajoras.

VST pareigūnas anksčiau žiniasklaidai yra pasakojęs, kad SGD terminalui saugoti trūksta darbuotojų, pareigūnams nemokama už viršvalandžius, jiems tenka kęsti vadovų patyčias ir gąsdinimus, nepildomi pažadai. Pasak neįvardijamo pareigūno, VST vadovybė nesirūpina ne tik darbuotojais, bet ir techninėmis terminalo apsaugos priemonėmis, jie kone bejėgiai šį objektą patikimai apsaugoti žiemos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento