Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 23

Teismui nurodžius naikinti, Elektrėnai bandys išsaugoti vandenlenčių parką

Dokumentai, leidę Elektrėnų mariose įrengti vandens pramogų parką, prieštarauja įstatymams ir turi būti panaikinti, nutarė teismas. Miesto meras sako, kad nepalankų sprendimą skųs ir sieks išsaugoti žmonių traukos centrą, kuris pakeitė akis ilgai badžiusį šabakštyną.
Elektrėnai
Elektrėnai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) balandžio 17-ąją patenkino prokuratūros skundą dėl viešojo intereso gynimo ir panaikino Elektrėnų savivaldybės ir Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) dokumentus, tarp jų – ir 2018 metų gegužės tarybos sprendimą, kuriuo leistos parko paslaugos.

„Teisinis reguliavimas nesuteikia teisės ginčo žemės sklype vykdyti sprendime numatytos veiklos“, – teigiama teismo nutartyje.

Teismas pažymėjo, kad dokumentai prieštarauja Žemės ir Teritorijų planavimo įstatymams. Taip pat panaikintas ir šių įstatymų neatitinkantis NŽT sutikimas Elektrėnų mariose įrengti nesudėtingas konstrukcijas.

Prieš penkerius metus atidarytą vandenlenčių parką „Away“ valdo įmonė „Veiksmo poilsinė“. Jame taip pat veikia kavinė, inventoriaus parduotuvė ir nuomos punktas, persirengimo kambariai, dušai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento