Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 20

Tėvo Sausio 13-ąją netekęs R.Povilaitis: būtina kreiptis į Ukrainos prezidentą

Tėvo per sovietų agresiją 1991 metų sausio 13-ąją netekęs Robertas Povilaitis labai svarbiu įvykiu vadina byloje už akių nuteisto Ukrainos piliečio Aleksandro Radkevičius sulaikymą Graikijoje ir ragina Lietuvos valdžią kreiptis į Ukrainos prezidentą, kad kaltinimų sulaukę ukrainiečiai stotų prieš teisingumą.
Robertas Povilaitis
Robertas Povilaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Man atrodo, tai yra labai svarbus įvykis. Žmogus, kuris slapstėsi nuo teisingumo, pagaliau yra sulaikytas. Esu dėkingas Graikijos teisėsaugai, sulaikiusiai šį asmenį“, – 15min sakė R.Povilaitis.

Jo teigimu, toks sulaikymas taip pat yra svarbi žinia visiems kitiems nuteistiesiems, kurie organizavo ir vykdė Lietuvos piliečių žudynes 1991 metų sausį, kad anksčiau ar vėliau jų laukia teisingumo ranka.

„Tenka apgailestauti, kad Ukraina, kurios atžvilgiu Lietuva elgiasi labai draugiškai, atsisakė bendradarbiauti Lietuvai itin svarbioje Sausio 13-osios byloje ir neišdavė Ukrainos piliečių, kurie yra nuteisti Sausio 13-osios byloje. Juk nuteistų Ukrainos piliečių byloje yra daugiau ir kol kas tik vienas yra sulaikytas ir tą padarė Graikijos teisėsauga“, – sakė R.Povilaitis.

„Labai norėčiau, kad Lietuvos vadovai labai aiškiai perduotų Ukrainos Prezidentui žinią ir pakviestų neslapstyti Sausio 13-osios žudynių vykdytojų“, – pridūrė jis.

Lietuvos teismai už akių laisvės atėmimo bausmėmis yra nuteisę daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų, tarp jų yra penki Ukrainos piliečiai.

R.Povilaičio tėvas Apolinaras Juozas Povilaitis yra vienas 14 laisvės gynėjų, žuvusių sausio 13-ąją.

Kaip jau skelbė 15min, Graikijoje, pirminiais duomenimis, sulaikytas Ukrainos pilietis Aleksandras Radkevičius, kuris buvo ieškomas kaip nuteistas Sausio 13-osios byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas