Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
20:00

Tiesa ar melas? Eduardas Vaitkus: 15min yra užsienio agentas

Buvęs kandidatas į prezidentus, dabar Seimo nariu siekiantis tapti Eduardas Vaitkus aiškina, jog Lietuvoje reikėtų vadinamojo užsienio agentų įstatymo, kad būtų „sutvarkyta informacinė erdvė“. Dar daugiau – užsienio agentu jis laiko portalą 15min bei naujienų agentūrą BNS, mat jų savininkai tariamai esantys užsieniečiai. Tai nėra tiesa ir šią informaciją nesunku patikrinti viešai prieinamuose šaltiniuose.
Eduardas Vaitkus
Eduardas Vaitkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kovą su nacių propaganda nori pritaikyti Lietuvoje

Universiteto dėstytojas, gydytojas hematologas, prof. dr. E.Vaitkus taip kalbėjo antradienį per LRT radiją transliuotoje specialioje Seimo rinkimų debatų laidoje.

Jos vedėjas Marius Jokūbaitis priminė, kad Lietuvos liaudies partija, kurios sąrašo lyderis yra E.Vaitkus, patekusi į Seimą ketina priimti užsienio agentų įstatymą. Žurnalistas jį sugretino su teisės aktais, koks jau galioja Rusijoje ir neseniai buvo priimtas Sakartvele.

Įstatymas pirmiausiai panašus į tą, kuris veikia Amerikoje nuo 1938 m. ir kuris buvo priimtas kovai su Adolfo Hitlerio propaganda.

„Ką pirmiausiai vadinate užsienio agentu Lietuvoje?“ – pasiteiravo jis kandidato.

„(Įstatymas) pirmiausiai panašus į tą, kuris veikia Amerikoje nuo 1938 m. ir kuris buvo priimtas kovai su Adolfo Hitlerio propaganda, – paaiškino E.Vaitkus. – Bet visi Lietuvoje apie tai pamiršta. Ir pagal kurį ir dabar JAV sodinama į kalėjimą. Būtent į kalėjimą dabar Amerikoje.

Bet Lietuvoje informacinėje erdvėje (portalas) „Delfi“, (naujienų agentūra) „Elta“, (portalas) 15min yra užsienio agentai, kurie valdomi iš užsienio.“

M.Jokūbaitis priminė, kad portalas 15min priklauso Lietuvos piliečiams.

„BNS, man atrodo, valdoma yra… 15min pasiliko užsienio agentas, – tęsė E.Vaitkus. – Tiesiog Lietuvos žmonės privalo žinoti, kas iš ko yra…“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas