Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 13

Tinkamai pagerbti V. Kudirką pritrūko lėšų

Minint V. Kudirkos 150-ąsias gimimo metines, į skolas įklimpusi Šakių rajono savivaldybė sako negalėjusi tinkamai pasirengti šiam jubiliejui.
Paminklas Lietuvos himno autoriui V.Kudirkai Vilniaus Kudirkos aikštėje.
Paminklas Lietuvos himno autoriui V.Kudirkai Vilniaus Kudirkos aikštėje. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Paminklas Kapinės

Kudirkos Naumiestyje prie gimnazijos atidengtas paminklinis akmuo mena šioje vietoje XIX amžiaus pabaigoje stovėjusį namą, kuriame paskutiniuosius ketverius savo gyvenimo metus praleido daktaras Vincas Kudirka, pranešė LRT „Panorama“ .

Lietuvos himno autorius ilsisi miesto kapinaitėse. 1934 metais, pastačius skulptoriaus Vinco Grybo sukurtą paminklą daktarui V. Kudirkai, miesteliui suteiktas jo vardas. Daug medžiagos apie tautiškos giesmės kūrėją šiandien galima rasti vietos muziejuose.

Šakių savivaldybės vadovų teigimu, Vyriausybė iš prašytų beveik dviejų mln. litų, skyrė tik 700 tūkstančių, kurių pakako restauruoti paminklui ir dalies aikštės infrastruktūrai sutvarkyti.

Šįmet, švenčiant V. Kudirkos 150 metų gimimo jubiliejų norėta sutvarkyti pagrindinę Varpo aIkštę, kurioje stovi paminklas garsiajam „varpininkui“. Tačiau Šakių savivaldybės vadovų teigimu, Vyriausybė iš prašytų beveik dviejų mln. litų, skyrė tik 700 tūkstančių, kurių pakako restauruoti paminklui ir dalies aikštės infrastruktūrai sutvarkyti. Už tai savivaldybė statybininkams liko skolinga 200 tūkstančių litų.

Lėšų pritrūko ir kapinaičių, kuriose ilsisi ne tik tautos laisvės šauklys V. Kudirka,bet ir ne vienas žymus Lietuvos veikėjas, naujai tvorai. Dabar ji baigiasi ties V. Kudirkos kapu.

Jubiliejiniai renginiai V. Kudirkai ir Tautiškos giesmės 110-osioms sukūrimo metinėms paminėti vyksta daugelyje Lietuvos miestų, todėl buvo tikėtasi, kad valstybinė komisija padės juos rengti ir koordinuoti.




 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento