Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 25

Transporto ministrai ragina EP neskubėti priimti Mobilumo paketo

Europos Parlamentui (EP) ruošiantis balsuoti dėl prieštaringai vertinamo Mobilumo paketo, penkių šalių – Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vengrijos ir Bulgarijos – transporto ministrai pakartotinai prašo EP prezidento Antonio Tajani neskubėti priimti dokumentą, o atsižvelgti į jo trūkumus ir siūlymus spręsti realias sektoriaus problemas.
Europos Parlamentas
Europos Parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot ministro Roko Masiulio, skubotas ir neproporcingas priemones proteguojančio paketo priėmimas reikštų Lietuvos vežėjų išstūmimą iš Europos rinkos ir turėtų neigiamą poveikį šalies ekonomikai, pranešė Susisiekimo ministerija.

Penkių ministrų nuomone, siekis skubiai priimti paketą gali būti rinkimų kampanijos į EP dalis.

Vienu didžiausių rūpesčių išlieka reikalavimas periodiškai grąžinti sunkvežimius į registracijos šalį, siūlymus riboti galimybę teikti transporto paslaugas kitose šalyse, reikalavimas daryti kelių dienų pertrauką tarp kabotažo operacijų, siūlymas uždrausti vairuotojų savaitinį poilsį kabinoje – pasak ministrų, Europos kelių tinklo infrastruktūra nėra pakankamai išvystyta ir nepritaikyta tinkamam vairuotojų poilsiui.

Dėl siūlymų pakeisti vežėjų darbo kitose Europos Sąjungos šalyse bei vairuotojų komandiravimo taisykles EP balsuos trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas