Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 24

Trečias kartas nepadėjo: komisijos Garliavos įvykiams tirti Seimas nekuria

Seimo narys Gintaras Songaila nenuleidžia rankų ir ketvirtadienį trečią kartą siūlė Seimui svarstyti, ar verta sukurti Seimo laikinąją komisiją Garliavos įvykiams tirti. Tačiau toks atkaklumas nepadėjo – nutarimo projekto ketvirtadienį vėl nepavyko įtraukti į Seimo darbotvarkę.
N.Venckienės šalininkai prie prezidentūros
N.Venckienės šalininkai prie prezidentūros / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Seimas jau buvo nubalsavęs, kad komisija Garliavos įvykiams tirti nėra reikalinga ir grąžino nutarimo projektą iniciatoriams tobulinti. Tačiau G.Songaila per porą dienų patobulino projektą ir surinko 47 parašus, kad nutarimas vėl būtų svarstomas artimiausiame posėdyje.

Klausimas į darbotvarkę buvo įtrauktas, bet Liberalų sąjūdis paprašė balsuoti, kad šis klausimas būtų išbrauktas iš ketvirtadienio darbo plano.

Už tai, kad projektas būtų išbrauktas iš darbotvarkės balsavo 54 parlamentarai, prieš buvo 25, susilaikė 21 Seimo narys. Bandymas burti laikinąją komisiją dėl Garliavos įvykių vėl žlugo.

Pirmą kartą komisiją Garliavos įvykiams tirti mišrios Seimo narių grupės atstovai siekė sukurti dar tą pačią dieną, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir Laimutė Stankūnaitė atgavo savo dukrą. Tuomet nutarimo projekto nepavyko net pradėti svarstyti, nes parlamentarų dauguma nubalsavo prieš klausimo įtraukimą į dienos darbų sąrašą.

G.Songailos parengtu projektu siūloma sudaryti komisiją, kuri ištirtų, ar Garliavoje perduodant mergaitę mamai buvo naudojamas smurtas, ar veiksmai vykdant teismo nutarimą buvo proporcingi, ar nėra piktnaudžiavimo savo pareigomis požymių.

Taip pat siūloma pasidomėti dabartinėmis mergaitės gyvenimo   sąlygomis ji laikoma, kas atsakingas už jos būklę, kas ir kokią psichologinę pagalbą jai teikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas