2004 metais prie Šušvės upės, Pašušvio kraštovaizdžio draustinyje, Plinkaigalio piliakalnio (nacionalinis paminklas) papėdėje, iš Dotnuvos Akademijos kilę Erikas ir Jūratė įsteigė vieną pirmųjų kaimo turizmo sodybų Kėdainių rajone. Vis dėlto, to nepakako. Kilo idėja dar vienam verslui.
100 metų puoselėjama šeimos tradicija
Erikas – trečios kartos midininkas, midininkystės amato išmokęs iš savo močiutės.
„Eriko senelis – bitininkas, mama – taip pat, ji jau gamino midų. Mūsų šeimos, kaip midininkų, tradicijos tęsiasi jau 100 metų. Štai ir sūnus bitininkauja, kitas – prie midaus darbuojasi. Džiaugiamės ir tikimės, kad tradicija išliks ir kitose kartose“, – vylėsi Eriko žmona Jūratė.
2016 metais savo pomėgį gaminti midų pora nusprendė paversti dar vienu šeimos verslu – įkūrė MB „Šušvės midus“. Šiandien bendrija gamina dešimties rūšių midų, trims iš jų suteiktas tautinio paveldo ženklas.
Sodyboje organizuojamos edukacinės vaško liejimo ir bitininkystės programos, vyksta midaus degustacijos.
„Erikas yra tautinio paveldo produkto kūrėjas. Mūsų midus turi sertifikatus, nes jį gaminame pagal senąsias technologijas“, – paaiškino Jūratė.