Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 18

TS-LKD frakcija Vilniaus savivaldybėje inicijuoja įtartinų J.Narkevičiaus kuruotų viešųjų pirkimų auditą

TS-LKD frakcija Vilniaus miesto savivaldybėje, reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, kad dabartinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, 2007-2008 m. eidamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, siekdamas asmeninės naudos galėjo įtakoti švietimo įstaigų renovacijos projektų viešuosius pirkimus, inicijuoja minėtų sprendimų ir viešųjų pirkimų procedūrų vidinį auditą.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žiniasklaidoje paviešinta itin svarbi informacija apie galimus neteisėtus ar net korupcinius veiksmus, kurie meta didelę dėmę Vilniaus miesto savivaldybei. Į žiniasklaidos atskleistus faktus žiūrime labai rimtai, todėl būtina išsiaiškinti visas mums prieinamas to meto sprendimų aplinkybes. Šiandien TS-LKD frakcijos vardu kreipiausi į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovą, inicijuodamas tuometinių J.Narkevičiaus sprendimų bei renovacijos viešųjų pirkimų konkursų vidinį savivaldybės auditą”, – pranešime teigė Vilniaus vicemeras V.Benkunskas.

Kaip rašė BNS, apie J.Narkevičiaus sandorius ketvirtadienį pranešė LRT. Pasak publikacijos, J.Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Buvęs bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas portalui 15min sakė, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Pasak A.Ribnikovo, aukštas pareigas Trakų ir Vilniaus savivaldybės administracijose ėjęs J.Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų.

Buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas sakė informaciją pateikęs Generalinei prokuratūrai. STT yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, kuriame kol kas įtarimai niekam nepareikšti. 15min teigimu, verslininkui tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas.

J.Narkevičius sandorius su „Sodžiaus būsto“ vadovu neigia. Jis sako, kad namas rekonstrukcijos metu priklausė jo tėvams, o paviešintą informaciją vadina šmeižtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento