Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

TS-LKD pradeda kandidatų į Seimą reitingavimą, liberalai tvirtins vienmandatininkus

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir jų rėmėjai šeštadienį pradeda savo demokratijos šventę – reitinguos partijos kandidatus į Seimą.
TS-LKD
TS-LKD / BNS nuotr.

Tuo metu jų koalicijos partneriai – Liberalų sąjūdis tvirtins abėcėlinį partijos kandidatų į parlamentą sąrašą ir vienmandatininkus.

Dalyvauti atvirame konservatorių kandidatų sąrašo reitingavime užsiregistravo beveik 8 tūkst. partijai nepriklausančių žmonių, pranešė politinė jėga.
 
Reitinguoti kandidatus taip pat turi teisę visi TS-LKD nariai ir jau anksčiau partijos rėmėjais tapę asmenys, jų yra 1400.

„Esame pirmoji politinė jėga Lietuvoje, pradėjusi atvirų rinkimų tradiciją. Šiemet TS-LKD pirmą kartą pakvietė dalyvauti atvirame partijos kandidatų sąrašo Seimo rinkimuose reitingavime, kuriame bus sudaryta kandidatų eilė šiems rinkimams“, – sakė partijos vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis.

Reitingavimas vyks šeštadienį ir sekmadienį. Dvi dienas pareikšti valią bus galima tose savivaldybėse, kur balsuotojų skaičius viršija 1 tūkstantį. Mažiau dalyvių turinčiose savivaldybėse reitinguoti bus galima tik sekmadienį.

Konservatorių vadinamoje demokratijos šventėje gali dalyvauti visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų, nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar komitetui, pritariantys konservatorių veiklai ir vertybėms bei iki birželio 20 dienos užsiregistravę ir iš anksto įtraukti į TS-LKD atvirų rinkimų rinkėjų sąrašą.

Partijos nariai ir rėmėjai rinkimuose dalyvauja be atskiros registracijos.

TS-LKD taryba tapti partijos kandidatų sąrašo vedle pasiūlė premjerei Ingridai Šimonytei, ji reitinguojama nebus.

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis taip pat sakė, kad ir pats dalyvaus parlamento rinkimuose, o kadangi, kaip ir I. Šimonytė, nebus reitinguojamas, turėtų atsidurti antroje sąrašo daugiamandatėje apygardoje vietoje.

Konservatorių abėcėliniame kandidatų į Seimą sąraše – beveik visi dabartinės kadencijos Seimo nariai, buvę parlamentarai, viceministrai, patarėjai, savivaldos politikai.

Tuo metu Liberalų sąjūdis Jonavos rajone rengia sąskrydį, tarybos posėdį ir Liberalių idėjų festivalį.

Pasak partijos pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, taryba tvirtins kandidatus vienmandatėse apygardose per Seimo rinkimus.

„Planuojame patvirtinti kandidatus daugiau nei 50 vienmandačių apygardų, o galutinai visus kandidatus patvirtinsime liepos viduryje“, – teigė ji.

Taip pat žadama tvirtinti abėcėlinį Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąrašą. Jis liepos 1–4 dienomis bus reitinguojamas.

V. Čmilytė-Nielsen žurnalistams sakė, kad jos pavardės reitinguojamame sąraše nebus, nes pagal partijos įstatus, liberalų lyderis įrašomas pirmuoju numeriu ir nėra reitinguojamas

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius