Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 06

Vilniaus oro uosto tualetų apmokestinimo įrangos kaina pribloškia. Dabar dėžės stovės nenaudojamos

Kilus pasipiktinimui, kad išlipus iš lėktuvo Vilniaus oro uoste už tualetą reikės susimokėti, šviežiai sumontuotą apmokestinimo įrangą ruošiamasi nuimti, tačiau kada – neaišku. 15min išsiaiškino, kad du pinigų rinkimų aparatai atsiėjo nemenką pinigų sumą.
Tualetas Vilniaus oro uoste
Tualetas Vilniaus oro uoste / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors Lietuvos oro uostų atstovai ir aiškino, kad ruošiamasi apmokestinti tik du tualetus iš 28 ir taip ginamasi nuo atvykimo terminalo tualetus „okupuojančių“ asocialių asmenų, visuomenės tai neįtikino.

Kilus pasipiktinimui dėl planuojamo tualetų apmokestinimo, valstybės įmonė apsigalvojo ir nusprendė, kad Vilniaus oro uoste atlikti gamtinius reikalus ir toliau bus galima nemokamai.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tualetas Vilniaus oro uoste
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tualetas Vilniaus oro uoste

Ar dėžes tikrai nuims?

Vis dėlto Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas informavo 15min, kad įranga vis dar sumontuota prie tualetų durų ir neaišku, ar ji bus nuimta.

Jeigu bus nuspręsta pinigų rinkimo dėžes nuimti, jas ketinama sumontuoti kitose Vilniaus oro uosto vietose, tačiau valstybės įmonės atstovas neatskleidė, kur konkrečiai.

„Lietuvos oro uostuose yra daug skirtingo saugumo lygio erdvių, kurioms būtina įėjimo kontrolė. Vykdant vėlesnes esamo Vilniaus oro uosto terminalo pertvarkas, dauguma šiam konkrečiam projektui panaudotos įrangos – elektroniniai užraktai, atrakinimo sistemos, kortelių skaitytuvai ir pan. – jeigu bus nuspręsta ją išmontuoti, būtų panaudota kitose oro uostų erdvėse“, – sakė T.Vasiliauskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tadas Vasiliauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tadas Vasiliauskas

„Vykdant vėlesnes esamo Vilniaus oro uosto terminalo pertvarkas – ten, kur tokia įranga bus pritaikoma ir būtina. Konkrečiai šiuo metu vietos dar negalime įvardinti“, – perklaustas, kur įrangą ketinama padėti, kai ji bus išmontuota, teigė valstybės įmonės atstovas.

Jo teigimu, baltos spalvos dėžės buvo pradėtos montuoti kovo 21 dieną, o kai bus sprendimas jas nuimti, T.Vasiliauskas žadėjo informuoti.

Įranga – už 33 tūkst. eurų

Panašu, kad priėmus sprendimą neapmokestinti dviejų tualetų, pinigų rinkimo įranga gali tapti nereikalinga ir tiesiog kaboti pritvirtinta prie tualetų durų.

Tačiau net ir tai turi savo kainą.

Pasak Lietuvos oro uostų atstovo spaudai, 2022 metais nupirkta įranga atsiėjo apie 33 tūkst. eurų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tualetas Vilniaus oro uoste
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tualetas Vilniaus oro uoste

Šią įrangą, pasak T.Vasiliausko, sudaro ne tik minėtos pinigų rinkimo dėžės, tačiau ir „būtinos licencijos, pinigų surinkimo sprendiniai, techninis aptarnavimas 36 mėnesiams“.

Vilniaus oro uoste tualetų apmokestinimo įrangą diegė bendrovė „Hansab“, įrangos fizines detales pardavė Lietuvos oro uostams elektros prekes tiekianti bendrovė „Taiklu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas