Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 07

Tūkstančiai kauniečių „Tautišką giesmę“ giedojo prie Kauno pilies

Liepos 6-ąją – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – tūkstančiai kauniečių prisijungė prie visame pasaulyje vykusios akcijos „Tautiška giesmė“ aplink pasaulį“. Jauni ir seni festivalyje „Operetė Kauno pilyje 2012“ lygiai 21 val. užtraukė valstybinį himną.
Kauniečiai giedojo himną
Kauniečiai giedojo himną / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Šios gražios tradicijos laikomės jau ketvirti metai. Kad ir koks koncertas tuo metu bevyktų, 21 val. jį sustabdome ir su visais festivalio dalyviais bei svečiais giedame „Tautišką giesmę“, – prieš  renginį sakė festivalio organizatorius Danielius Vėbra.

Pirmą kartą visame pasaulyje sugiedota per Lietuvos vardo tūkstantmečio šventę, „Tautiška giesmė“ liepos 6-osios vakarą su šviesa aplink Žemės rutulį keliaus ir šiemet. Lygiai 21 val. visi lietuviai, kuriame pasaulio krašte bebūtų ir ką beveiktų, kviečiami sustoti porai minučių ir savo šalies garbei giedoti himną.

Festivalis truks dvi dienas. Šeštadienį, 20 val., bus dar kartą parodyta režisieriaus Kęstučio Jakšto dviejų dalių operetė „Karaliaus atrininkas“. Kauno pilies prieigose vykstantis renginys – nemokamas.

„Šiemet pasirodys puikūs solistai, pirmą kartą festivalio istorijoje operetės gerbėjai bus pakviesti ne tik į pamėgtus koncertus, bet ir į premjerą", – džiaugėsi K.Jakštas.

Operetės „Karaliaus antrininkas“ dirigentas – Virgilijus Visockis, scenografas Vaidotas Jakutis, stilistė Kotryna Daujotaitė, choreografai Dainius Bervingis ir Gintaras Visockis, chormeisterė Rasa Vaitkevičiūtė. Dainuos ir vaidins G. Maciulevičius, Kristina Siurbytė, Raimondas Baranauskas, Tomas Ladiga, Žanas Voronovas, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Danielius Vėbra, Živilė Bosaitė, Dainius Bervingis ir Gintaras Visockis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas