Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 17

Tvenkinys tapo nesantaikos priežastimi: privatus, bet maudytis jame nori visi

Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijoje esantis Kūlių tvenkinys, vietinių teigimu, visada buvo populiari poilsio ir maudynių vieta. Ypač dėl to, kad aplink vandens telkinių beveik nėra. Tačiau pasikeitę teritorijos savininkai ėmėsi įvedinėti savo tvarką, tuo ne juokais užrūstindami vietinius gyventojus, kurie pagalbos suskubo ieškoti rajono savivaldybėje. Vis dėlto pastaroji mūru gyventojų pusėn nestojo ir tam turi, kaip sako, savų priežasčių.
Kūlių tvenkinio prieigos
Kūlių tvenkinio prieigos / Vietos gyventojų nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi keli Rukainių apylinkių gyventojai, siekdami, kaip sako, atkreipti dėmesį į situaciją prie Kūlių tvenkinio.

Draudžia ženklu

Prie tvenkinio, anot gyventojų, pasitinka ženklas, kuriuo draudžiama tvenkinyje plaukioti valtimi, žvejoti, maudytis ir vaikščioti aplink.

„Teritoriją nusipirko naujas savininkas (sklypus ir patį vandens telkinį) ir dabar draudžia bet kam ten lankytis, maudytis, žvejoti ar kitaip naudotis juo. Buvo pastatyti draudžiantys ženklai, perkasti visi priėjimai į miškelį ir prie tvenkinio, nors visa teritorija yra kultūros apsaugos zonoje.

Pats vandens telkinys buvo vienintelis rekreacinės paskirties vandens telkinys apylinkėse maždaug 20-30 km spinduliu. Teritorija gausi ir kultūros paveldo objektų, daugybė pilkapių ir pilkapynų, likusių nuo Napoleono laikų, piliakalnis, gražus kraštovaizdis“, – piktinosi į redakciją kreipęsi Timūras ir Romualdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas