Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 10

Tyrėjai nesurinko duomenų, kad Seimo narės Virginijos Vingrienės vyras ją mušė: byla nutraukta

Prokuratūra, surinkusi ir įvertinusi pirminę medžiagą pagal Seimo narės Virginijos Vingrienės pareiškimą apie namuose patirtą smurtą, nerado pagrindo kelti baudžiamosios bylos jos sutuoktiniui Linui Vingrui.
Virginija Vingrienė
Virginija Vingrienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė 15min ketvirtadienį informavo, kad šiam rezonansiniam ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras yra nutaręs bylą nutraukti.

Procesinis sprendimas prokuratūroje yra priimtas dar praėjusią savaitę.

Parlamentarė V.Vingrienė 15min ketvirtadienį sakė, kad su tokia tyrimo eiga nesutinka. Politikė taip pat minėjo, kad šįkart kreipėsi į teisėsaugą dėl smurto, kurį buvo patyrusi ne pirmą kartą. Tačiau apie ankstesnes vyro skriaudas pareigūnai niekuomet informuoti nebuvo.

Seimo narė prasitarė, kad jos šeiminių konfliktų tema yra jai itin nemaloni ir prašė jos nebeplėtoti.

Ši viešų asmenų pora visuomenės dėmesio centre buvo atsidūrusi balandžio 3 dieną, kuomet vyriškis iš namų ankstų rytą buvo išvežtas į areštinę. V.Vingrienė tuomet policijai pasiskundė, kad vyras trenkdamas jai į petį pastūmė.

„Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti visi būtini įmanomi procesiniai veiksmai, tačiau nagrinėjamos nusikalstamos veikos situacija bei ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys neleidžia pagrįstai teigti, kad L.Vingras įvykdė nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas savo šeimos nariui), todėl š. m. gegužės 3 d. buvo priimtas prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą,“ – motyvuoja prokuratūra.

Nutarimas gali būti skundžiamas aukštesnio rango prokurorui. Net jei jis nepakeistų situacijos, prokuratūros procesiniu sprendimu nepatenkintas asmuo visada turi teisę kreiptis į teismą.

Pastaruoju metu teisme vyksta civilinis V.Vingrienės ir L.Vingro skyrybų procesas, kuriame pora dėl nesusiklosčiusios santuokos kaltina vienas kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas