Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 13

Ugniagesiai-gelbėtojai perspėja: per pūgą iš namų išeikite tik būtiniausiu atveju

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, gruodžio 13-14 dienomis Lietuvoje smarkiai snigs.
Pūga Rumunijoje
Žiema. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nori priminti ir patarti gyventojams, kaip elgtis stipriai sningant. Tokiu metu iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes per pūgą sumažėja matomumas, neretai sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas. Kelininkai ne visada spėja laiku nuvalyti kelius.  Be to,  blogas matomumas neleidžia orientuotis vietovėje.

Jeigu per pūgą važiuodami automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas. O kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikėtų paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Jeigu per pūgą važiuodami automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti.

Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Prasidėjus pūgai ir šąlant, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu, o nuo jo svorio gali netgi trūkti arba lūžti.

Apie nemalonias gamtos išdaigas būtinai perspėkite šeimos narius, artimuosius, kaimynus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas norėtų atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį, kad jie patys pasirūpintų savo sveikata ir saugumu. O įvairių organizacijų bei įmonių vadovai turėtų imtis atitinkamų prevencinių priemonių, kad būtų užtikrinta saugi veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas