Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ugniagesių vadas papasakojo, kaip per gaisrą Viršuliškėse buvo bandoma išgelbėti žuvusį berniuką

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius atskleidė, kaip per daugiabučio gaisrą Vilniaus Viršuliškių rajone buvo bandoma išgelbėti žuvusį septynmetį berniuką. Taip jis bandė paneigti socialiniuose tinkluose nuskambėjusius artimųjų kaltinimus ugniagesiams.

Gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo praėjusią savaitę, jo metu žuvo du žmonės – 7 metų vaikas ir suaugęs asmuo.

Kaip skelbė savivaldybė, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai, dalis laikinai apsigyveno viešbučiuose, kiti – pas artimuosius.

Šiuo metu dėl gaisro padarinių nėra galimybės eksploatuoti pastato.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Namas galėjo subyrėti kaip kortų namelis“: atviras ugniagesio pasakojimas apie gaisrą Viršuliškėse

Mamą rado ne bute, o laiptinėje

Po gaisro ugniagesiai iš žuvusio vaiko artimųjų ir kitų asmenų socialiniuose tinkluose sulaukė kaltinimų, kad negelbėjo mažamečio, nors esą ir žinojo, kur jis yra. Žuvusio berniuko sesuo rašė, kad ugniagesiai esą ištempė klykiančią jos motiną iš namo ir nepaisė jos maldavimų gelbėti vaiką, kuris liko bute. Vaikas bute gulėjo ant lovos, kai įvyko sprogimo. Tuomet griuvo buto siena ir jį prispaudė konstrukcijos. Mama esą bandė pati jį ištraukti, bet nepajėgė. Tuomet esą įbėgo keli vyrai ir moterį jėga išvedė iš namo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius S.Greičius antradienį LRT radijui papasakojo, kaip gelbėtojai bandė išgelbėti gaisre žuvusį berniuką. Jis šias aplinkybes sužinojo pasikalbėjęs su ugniagesiais, kurie išgelbėjo vaiko mamą ir bandė pasiekti berniuką.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Greičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Greičius

Jis teigė, kad ungiagesiai berniuko motiną rado ne bute, o laiptinėje. Moteris iš karto pasakė, kad bute yra vaikas.

„Mūsų ugniagesiai mamą rado laiptinėje, mama tikrai buvo šoko būsenoje, bet ji iš karto pasakė, kad bute likęs vaikas. Ir grandis iš karto į tą butą įėjo ir butas buvo gesinamas ir iš laiptinės pusės įėjus, paduodant švirkštą, ir gesinamas nuo keltuvų per langą. Ir, jeigu vaikas būtų buvęs kažkur ant lovos, nublokštas į kampą, jei jį būtų ėję dūmuose rasti, panaudojus termovizorių ar ką, nežinau, ar būtų galimybė jį išgelbėti, bet jis būtų išneštas ir gaivintas“, – sakė LRT radijui S.Greičius.

VIDEO: Iš Viršuliškių daugiabučio ištrauktas vienas žuvusiojo kūnas

Vaiką buvo prislėgusios plokštės

Anksčiau jo pavaduotojas Mindaugas Kanapickas teigė, kad per dūmus ungiagesiai dirbę su kaukėmis negalėjo pamtyti daugiau nei per metrą. Jie taip pat negalėjo ilgai likti namo viduje, nes dėl sprogimo sukeltų padarinių namas bet kada galėjo sugriūti.

Užgesinę gaisrą ugniagesiai užgaišo visą dieną, kol ištraukė žuvusio vyro, kurio bute, kaip manoma, ir kilo sprogimas, bei berniuko kūnus. Vaikas buvo prsilėgtas griuvusių konstrukcijų. Ugniagesiai, kad jį pasiektų, turėjo pirmiau pastatyti sutvirtinimo konstrukcijas, o tik po to pasiekė vaiko kūną. Pasak S.Greičiaus, ant vaiko buvo užgriuvusios kelios namo plokštės.

VIDEO: Nuo paso iki kačiuko: Viršuliškių gyventojai atsiima daiktus, tačiau viltis sugrįžti ilgam – blėsta

Vilniaus vadovai susitiks su nukentėjusiais

Specialistai jau pripažino, kad namas po gaisro netinkamas gyventi. Jo gyventojams leista iš butų, į kuriuos buvo galima įeiti, pasiimti būtiniausius daiktus. Namas bus užsandarintas iki tol, kol bus nuspręsta, ką su juo daryti toliau.

Vilniaus miesto savivaldybės vadovybė antradienį susitiks su dėl gaisro Viršuliškių daugiabutyje nukentėjusiais gyventojais, atsakys į jų klausimus.

Pasak savivaldybės atstovės, susitikimo metu bus aptarti siūlomos paramos gyventojams klausimai, tokie kaip socialinis būstas ar kompensacija būsto nuomai.

Poreikį dėl socialinio būsto yra išreiškę 16 butų gyventojai, 12 iš jų savininkai jau yra pateikę prašymus, vyksta būstų apžiūros, pirmadienį BNS informavo savivaldybė.

Kaip skelbė savivaldybė, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai, dalis laikinai apsigyveno viešbučiuose, kiti – pas artimuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas