Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 27

Ukrainos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis lanko Lietuvoje rengiamus Ukrainos karius

Spalio 25-27 dienomis Lietuvoje su vizitu lankosi Ukrainos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis srž. mjr. Oleksandr Kosynskyi, kuris susitiko su Lietuvos kariuomenės vyriausiuoju puskarininkiu srž. mjr. Remigijumi Katinu ir kariuomenės vienetų vyriausiais puskarininkiais. Vizito metu abiejų šalių atstovai aptarė šiuo metu vykdomą ir tolimesnį bendradarbiavimą rengiant Ukrainos karius Lietuvos kariuomenės vienetuose, rašoma lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Ukrainos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis lanko Lietuvoje rengiamus Ukrainos karius
Ukrainos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis lanko Lietuvoje rengiamus Ukrainos karius / Tomo Kavaliausko nuotr.

Svečias lankėsi Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centre, kuriame nuolat ruošiami įvairių karinių specialybių Ukrainos kariai. Susitikimo metu buvo pristatytos mokymo programos ir jų įgyvendinimo planai, aptartos programų tobulinimo galimybės atsižvelgiant į patirtį koviniuose veiksmuose. Taip pat diskutuota apie galimybę Juozo Lukšos mokymo centre rengti štabo seržanto kursus Ukrainos kariuomenės puskarininkiams. Tokio kurso metu puskarininkiai įgytų reikiamų žinių ir kvalifikaciją, planuojant užduotis įvairaus lygmens Ukrainos kariniuose vienetuose.

Apsilankymo metu srž. mjr. O.Kosynskyi susitiko su savo šalies kariais, keliančiais kvalifikaciją Pėstininkų skyriaus vado kurse, ir dalyvavo 120 mm minosvaidžių skyriaus vado kurso baigimo pažymėjimų įteikimo ceremonijoje. Pagal šiuo metu patvirtintas programas Juozo Lukšos mokymo centras iki metų galo bus parengęs daugiau nei 400 Ukrainos karių, kurie grįžę į savo šalį pritaikys Lietuvoje įgytas žinias ir įgūdžius atliekant užduotis kovos lauke bei dalinsis patirtimi su kolegomis.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai Ukrainos karius rengia ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje mokymo grupės, sudarytos iš Lietuvos kariuomenės instruktorių, kartu su sąjungininkais dar iki šių metų pabaigos parengs tūkstančius Ukrainos karių ir suteiks bazinių karinių žinių ir įgūdžių, kurios reikalingos atlikti numatytas užduotis mūšio lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas