Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 10

ULAC direktorius Saulius Čaplinskas rimtam pokalbiui su Aurelijumi Veryga ruošiasi sirgdamas

Praėjusią savaitę nepagarbiai apie narkomanus ir ŽIV infekuotus žmones pasisakęs Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) direktorius Saulius Čaplinskas sunegalavo. Antradienį jis neatvyko į darbą – turi nedarbingumo lapelį.
Saulius Čaplinskas
Saulius Čaplinskas / Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro nuotr.

15min dar pirmadienį bandė susisiekti su S.Čaplinsku ir pakviesti jį į portalo studiją pokalbiui. Tačiau direktorius neturėjo laiko – dalyvavo renginyje. S.Čaplinskas telefonu neatsiliepė, į SMS žinutę irgi neatsakė.

Antradienį ULAC Švietimo ir komunikacijos skyriaus vedėjas Zigmas Nagys 15min pranešė, kad S.Čaplinskas turi biuletenį. Kiek laiko direktoriaus nebus darbe, jis neprognozavo. Kokios priežastys S.Čaplinską nuginė pas gydytojus, ULAC atstovas teigė nežinąs.

15min primena, kad virš ULAC direktoriaus S.Čaplinsko galvos juodi debesys ėmė tvenktis penktadienį po to, kai jis nesuvaldė liežuvio ir neigiamai pasisakė apie narkotikus vartojančius ir ŽIV infekuotus žmones.

Be to, direktorius nepagarbiai atsiliepė ir pie homoseksualius žmones, pavadinęs juos pederastais.

Filmuota medžiaga su S.Čaplinsko pasisakymais savo paskyroje socialiniame tinkle pasidalijo „Dokumentikos namai“ įkūrėjas Daumantas Liekis.

Vertindamas S.Čaplinsko elgesį, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį pranešė laukiantis jo sprendimo.

„Penktadienį ministerijos vadovybė ULAC vadovui perdavė poziciją, kad tokie veiksmai yra netoleruotini ir gėdingi. Per savaitgalį jis turėjo laiko apmąstyti ir priimti atitinkamus sprendimus. Jei šiomis dienomis ministras nesulauks S.Čaplinsko sprendimo, po ministro kelionės į Japoniją laukia rimtas ir svarbus pokalbis dėl tolimesnių galimybių ULAC vadovui eiti šias pareigas“, – ministro poziciją pristatė patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas