Žuvies perdirbėjai pastebi, kad kurortuose užsakoma vis mažiau brangių žuvų, didesnis dėmesys skiriamas pigesnėms. Tiesa, mažosios parduotuvėlės pirkėjų dėmesiu kol kas pernelyg nesiskundžia. „Didmenininkų įpročiai pasikeitė, o mūsų parduotuvėje viskas išliko taip pat – kaip žmonės pirko, taip ir tebeperka, gal netgi aktyviau”, – sakė bendrovės „Taurys“, turinčios firminę parduotuvę Vidmantuose, Kretingos rajone, vadovė Aina Kučinskienė.
Anot jos, didmenininkai dabar kur kas rečiau perka ungurių. „Todėl mes šią vasarą padarėme akciją unguriams, kad žmonės spėtų bent paragauti šios žuvies“, – sakė ji.
Praėjusią vasarą kilogramas ungurio atsiėjo apie 110 Lt, šią vasarą ši žuvis pigesnė beveik 20 Lt.
Pastebima, kad poilsiautojai šiemet vis dažniau teiraujasi pigesnių skanėstų, tokių kaip šaltai rūkytos silkės, kainuojančios apie 9 Lt.
Tarp populiariųjų žuvų vis dar karaliauja rūkytas karšis, skumbrė, jūros lydekos. Karšio išklotinės kilogramas šią vasarą kurortuose kainuoja apie 17 Lt.
Tačiau tarp populiariųjų žuvų vis dar karaliauja rūkytas karšis, skumbrė, jūros lydekos. Karšio išklotinės kilogramas šią vasarą kurortuose kainuoja apie 17 Lt. Pasak A.Kučinskienės, didmenininkai kurorto pavilijonams šiemet žuvų iš perdirbimo įmonės užsako beveik 45 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Mažiau rūkytų gaminių iš pajūrio iškeliauja ir į Vilnių ar Kauną. Tačiau šiuose didmiesčiuose žuvies vartojimas vasarą mažėja jau kelerius metus iš eilės.
Kaip pastebėjo „Taurio“ vadovė, mažiau žuvų perkama ir Šventojoje. Sunkmetis, kai pirkėjai vis dažniau nori pigesnių gaminių, kiek koreguoja perdirbėjų planus dėl naujų, egzotiškų žuvų. „Tačiau juk naujovė nebūtinai turi būti brangi“, – šypsojosi pašnekovė. Pavyzdžiui, prieš kelerius metus lietuviams dar neįprasti buvę rūkyti kalmarų čiuptuvėliai dabar jau nieko nebestebina. Jų kilogramas šią vasarą kainuoja apie 21 Lt.