Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 10

URM griežtai smerkia Rusijos atakas prieš civilius Kyjive ir kituose Ukrainos miestuose

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) griežtai smerkia Rusijos ginkluotųjų pajėgų bombardavimus Kyjive ir kituose Ukrainos miestuose, taikant į nekaltus civilius bei civilinę infrastruktūrą.
Apšaudytas Kyjivas
Apšaudytas Kyjivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Spalio 9 dienos ataka prieš Zaporižios miestą, kurios metu žuvo dvidešimt žmonių ir spalio 10 dienos ryto bombardavimai raketomis Kyjive, Žitomire, Dnipre, Lvive, Chmelnickyje ir kituose miestuose dar papildo Rusijos karo nusikaltimų sąrašą. Už tai Rusija turi atsakyti pagal tarptautinę teisę.

Rusijos pajėgų atakos prieš civilius bei civilinę infrastruktūrą Ukrainoje grubiai pažeidžia tarptautinę humanitarinę teisę bei jos nustatytą civilių apsaugą konflikto metu. Rusijos pasirinkta teroro taktika rodo režimo desperaciją.

„Reikalaujame, kad Rusija nedelsiant nutrauktų agresiją Ukrainoje ir atitrauktų savo karines pajėgas iš visos Ukrainos teritorijos“, – rašoma URM pranešime.

Šio brutalumo akivaizdoje Ukrainai reikalinga maksimali tarptautinės bendruomenės ir partnerių parama, įskaitant karinę, siekiant apsaugoti Ukrainos gyventojus. Kartu su partneriais ir toliau visomis priemonėmis remsime Ukrainą ir jos žmones, kovojančius už savo laisvę ir demokratinę šalies ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas