Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 28

URM primena kelionių rekomendacijas: siūloma nevykti į Izraelį, Palestiną, Libaną

Artėjant mokinių atostogoms Užsienio reikalų ministerija (URM) primena kelionių rekomendacijas: tęsiantis įtampai Artimuosiuose Rytuose siūloma nevykti į Izraelį, Palestiną bei Libaną.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Lietuvos piliečių taip pat prašoma įvertinti būtinybę keliauti į kaimynines regiono šalis – Egiptą ir Jordaniją, į kai kuriuos šių šalių regionus apskritai patariama nevykti, šeštadienį pranešė URM.

Pasak URM, saugumo situacija šiose šalyse gali keistis labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems, vadovautis vietos valdžios patarimais. Planuojantiems keliones rekomenduojama įsigyti kelionės draudimą ir parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“.

Spalio 7-ąją islamistų grupuotė „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė daugiau kaip 220 įkaitų.

Atsakydama į išpuolį, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože. Penktadienį „Hamas“ valdoma Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgius Gazos Ruože jau žuvo 7,3 t8kst. žmonių, iš jų daugiau kaip 3 tūkst. vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas