Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 2,8 mln. eurų Klaipėdoje sutvarkytas Neringos skveras

Kelis dešimtmečius remonto darbų nematęs skveras atgimė naujai. Pabaigti viešosios erdvės, esančios tarp Šilutės plento – ties prekybos centru Šilutės pl. 40A – ir Taikos prospekto, atnaujinimo darbai. Kiek anksčiau pabaigtos lygiagrečiai vykdytos pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto statybos.
Neringos skveras Klaipėdoje
Neringos skveras Klaipėdoje / Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Skveras Šilutės plento pašonėje klaipėdiečių yra žinomas Neringos vardu – pagal prieš kelis dešimtmečius čia veikusio populiaraus restorano, garsėjusio gyvai atliekama muzika ir populiariais atlikėjais, vardą.

Sutvarkytas ne tik skveras – atnaujinta žymiai didesnė teritorija. Tikimasi, kad įvairioms veikloms patrauklias viešąsias erdves iš naujo atras ne tik gretimų daugiabučių gyventojai, šalia veikiančių mokymo įstaigų bei darželių auklėtiniai, bet ir kiti klaipėdiečiai, mėgstantys laisvalaikį leisti gryname ore.

„Viešų erdvių sutvarkymas – tai vieni didžiausių miesto darbų, kuriems skiriame didelį dėmesį. Baigta tvarkyti didelė teritorija, į kurią klaipėdiečiai gali laisvai patekti iš visų pusių – Šilutės plento, Taikos ir Baltijos prospektų ar Debreceno gatvės. Ši vieta gali būti planas savaitgaliui bet kuriam klaipėdiečiui ar miesto svečiui – kas mėgsta pasivaikščioti ar važinėti dviračiu, riedučiais, šeimoms su vaikais, taip pat žmonėms, kurie mėgsta pabūti gamtos prieglobstyje, vasarą čia veiks fontanas, kuris neabejoju, taps traukos objektu“, – kviečia Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Vadinamojo Neringos skvero ir šalia esančios viešosios erdvės atnaujinimo darbai buvo vykdomi dviem etapais.

Pirmiausia buvo įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkyti želdynai, įrengtas fontanas su dekoratyviniu apšvietimu – jis yra išbandytas ir pilnu pajėgumu veiks jau tik kitą vasaros sezoną. Antrajame darbų etape nutiestas naujas pėsčiųjų – dviračių takas nuo Šilutės plento iki Taikos prospekto, įrengtas apšvietimas, sutvarkyti inžineriniai tinklai. Naujoji infrastruktūra yra pritaikyta žmonėms su judėjimo ar regos negalia.

Atokiau nuo pagrindinių takų įrengta sporto zona su aptvertomis krepšinio ir tinklinio aikštelėmis, lauko treniruokliais, žaidimo aikštelėmis skirtingų amžiaus grupių vaikams. Įdomu, kad sporto aikštelių šviestuvai turi pritemdymo funkciją – esant reikalui apšvietimo intensyvumą bus galima reguliuoti ir taip sukurti atitinkamą atmosferą renginiams. Varžybų sporto aikštelėse žiūrovų patogumui yra pastatyti suoliukai, žaidimui reikalinga infrastruktūra, geriamojo vandens kolonėlė. Palei pėsčiųjų taką įrengti mažosios architektūros elementai – suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai. Saugumui užtikrinti skvere įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Vykdant skvero ir pėsčiųjų bei dviračių takų atnaujinimo darbus, šalia prekybos centro Šilutės pl. 40A Klaipėdos miesto biudžeto lėšomis suremontuota ir dalis automobilių stovėjimo aikštelės.

Viso projekto, kuris finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis, vertė – 2,8mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas