Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 22

Už atliekų tvarkymą permokėjusiems vilniečiams bus kompensuota, bet kiek – nežinia

Už prie konteinerių paliktas šiukšles visiems tos teritorijos vilniečiams sąskaitas išrašiusi Vilniaus miesto savivaldybės įmonė privalės šiuos pinigus grąžinti. Kiek jai teks grąžinti, išsiaiškinti nepavyko, nes įmonės atstovai konkrečių sumų kol kas neįvardijo. Tačiau aišku viena – nuo šiol už bet kur prie konteinerių paliktus daiktus susimokėti teks visiems vilniečiams.
Komunalinių atliekų konteineris
Komunalinių atliekų konteineris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Teisme pralaimėjo

Savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) prieš kurį laiką savo tinklalapyje paskelbė apie tai, kad teismas nusprendė dėl vieno punkto atliekų surinkimo ir tvarkymo taisyklėse:

„Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas 2024 m. vasario 7 d. paskelbė sprendimą administracinėje byloje dėl Vilniaus miesto savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų 52.6 punkto pripažinimo negaliojančiu nuo priėmimo momento.“

O šis punktas skelbia: „Rinkliavos dydis kito mokestinio laikotarpio mokėjimo pranešime perskaičiuojamas tiems rinkliavos mokėtojams, prie kuriems priskirtų komunalinių atliekų surinkimo konteinerių buvo rastos ir sutvarkytos tokios atliekos, kurias privaloma šalinti konteineriuose, taip pat statybos ir griovimo, didelių gabaritų, tekstilės, pavojingos atliekos, padangos, automobilių ardymo atliekos, kitos neleistinai paliktos atliekos.“

Tad tiems gyventojams, kurie anksčiau buvo priversti susimokėti didesnę rinkliavą dėl šio punkto taisyklėse, dabar greičiausiai teks mokėti mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas