Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 18

Už balsų pirkimą nuteistas „darbietis“ rengia perversmą Zarasuose – bus pakeista visa valdžia

Antradienį Zarasų rajonas tikriausiai turės naują valdžią. Dabartinis meras konservatorius Arnoldas Abramavičius tikina, kad tai – perversmas, kurį bando įgyvendinti Darbo partijos Zarasų skyriaus pirmininkas Rimvydas Podolskis, nuteistas už balsų pirkimą.
Zarasų meras Arnoldas Abramavičius - tradicinėse žirgų lenktynėse "Sartai 2012".
Zarasų meras Arnoldas Abramavičius - tradicinėse žirgų lenktynėse "Sartai 2012". / BFL nuotr.

Antradienį Zarasų rajono savivaldybės taryba turėtų atleisti senąją valdžią ir išsirinkti naują, nes rajoną valdanti koalicija, kurioje buvo ir konservatoriai, ir darbiečiai, subyrėjo.

Zarasų rajono savivaldybės Tarybos posėdžio darbotvarkė primena įtemptą trilerį. Iš pradžių meras konservatorius A.Abramavičius siūlys atleisti iš pareigų savivaldybės administracijos direktorių Vytautą Sekoną, nes jis prarado savivaldybės tarybos pasitikėjimą.

Vėliau Darbo partijos Zarasų skyriaus vadovas, savivaldybės Tarybos Finansų komiteto pirmininko pavaduotojas R.Podolskis pasiūlys atleisti merą A.Abramavičių, nes šis taip pat prarado pasitikėjimą. Taip pat iš pareigų ketinama atleisti vicemerę Stasę Goštautienę ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Algimantą Cibulskį.

Nepasitikėjimą Zarasų rajono valdžia paskelbė socialdemokratų, liberalų ir Darbo partijų frakcijų atstovai – 13 iš 21 tarybos narių. Jų teigimu, rajono valdžia dirba prastai, todėl ją būtina pakeisti.

Tuo tarpu mero postą siekiantys išaugoti konservatoriai teigia, kad vyksta perversmas ir kviečia gyventojus priešintis. Konservatorių pranešime spaudai teigiama, jog miestelėnai ketina dalyvauti posėdyje ir išreikšti nepasitenkinimą politine korupcija.

„Dabartinę situaciją vertinčiau kaip išskirtinį atvejį Lietuvos savivaldos istorijoje, nes visų pirma nepasitikėjimas pareiškiamas visiems keturiems Savivaldybės vadovams. Be to, šias procedūras inicijuoja Darbo partijos Zarasų skyriaus pirmininkas Rimvydas Podolskis, kuris jau nuteistas už rinkėjų papirkinėjimą ir iš kurio Vyriausioji rinkimų komisija Savivaldybės tarybos nario mandatą atims artimiausiu laiku“, – teigė Zarasų rajono savivaldybės meras A.Abramavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas