Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už indėlį į mokslinius tyrimus Baltijos Asamblėjos premija paskirta L.Kupčinskui

Profesoriui Limui Kupčinskui už išskirtinį indėlį į fundamentinius ir klinikinius mokslinius tyrimus, naujoves virškinimo ir kepenų ligų srityje bei profesinius mokslinius pasiekimus penktadienį paskirta Baltijos Asamblėjos mokslo premija.
Limas Kupčinskas
Limas Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė Seimo kanceliarija, Baltijos Asamblėjos apdovanojimų jungtinės žiuri posėdžio Rygoje metu aptarti Baltijos šalių kandidatai šiųmetėms Baltijos Asamblėjos literatūros, meno ir mokslo premijoms gauti.

Literatūros srityje kandidatavo poetas, eseistas, literatūros kritikas ir vertėjas Tomas Venclova, kuris buvo pristatytas už naujausią poezijos knygą „Už Onos ir Bernardinų“, Meno srityje varžėsi Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ – už teatralizuotą oratoriją „13“, skirtą laisvės gynėjams.

Baltijos Asamblėjos apdovanojimų žiuri sprendimu Baltijos Asamblėjos literatūros premija skirta Estijos rašytojui Reinui Raudui – už romaną „Katkurong („Maro traukinys“), Baltijos Asamblėjos meno apdovanojimas – kino režisieriui Daviui Simaniui – už Latvijos ir Lietuvos bendros gamybos filmą „Marijos tyla“.

Baltijos Asamblėjos apdovanojimai literatūros, meno ir mokslo srityse bus įteikti Baltijos Asamblėjos sesijos metu Vilniuje spalio 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas