Anot jos, informacija gauta Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASSF).
Slovakijos kompetentingos institucijos atstovai informavo, kad patikrinus aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų skonio bulvių traškučius (gamintojas „Frito Lay Poland Sp.z.o.o.“), nustatytas didžiausią leistiną koncentraciją viršijantis alergeno – sulfito dioksino – kiekis.
Atsižvelgus į pateiktą informaciją, kad nesaugios partijos bulvių traškučiai galėjo būti išplatinti Čekijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant pradėjo tyrimą.
Nustatyta, kad 168 pakuotes (po 77 g) minėtos partijos bulvių traškučių įsivežė įmonė „Lithuanian snack“. Platintojas įpareigotas nedelsiant surinkti minėtus bulvių traškučius iš rinkos ir saugiai juos sunaikinti.