Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 13

Užsienio reikalų ministras, Vilniaus meras prie JAV ambasados pagerbė išpuolio aukas

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius pirmadienį prie Jungtinių Valstijų ambasados Vilniuje padėjo gėlių, pagerbdami išpuolio gėjų klube Orlande aukas.
Prie JAV ambasados Vilniuje pagerbti žuvusieji per šaudynes Orlande
Prie JAV ambasados Vilniuje pagerbti žuvusieji per šaudynes Orlande / JAV ambasaos Vilniuje Facebook nuotr.

L.Linkevičius deklaravo Lietuvos „įsipareigojimą dirbti kartu su Jungtinėmis Valstijomis ir laisvuoju pasauliu kovoje su terorizmu, kokia forma jis bepasireikštų“.

Ministras pabrėžė, kad lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų bendruomenės nariai „yra mūsų lygiateisiai bendrapiliečiai, jie yra kažkieno iš mūsų sūnūs, dukterys, broliai ir sesės“.

„Artėjant šeštadienį vyksiančioms „Baltic Pride“ eitynėms „Už lygybę!“, aš dar kartą noriu išreikšti mūsų tvirtą įsipareigojimą ginti visų Lietuvos Respublikos piliečių žmogaus teises, kovojant su diskriminacija ir skatinant tolerantišką, demokratišką ir pagarbią visuomenę, kurioje visi žmonės galėtų gyventi laisvai, kūrybiškai ir be baimės“, – pranešime spaudai teigė ministras.

Sostinės meras R.Šimašius teigė, kad „bet kokia neapykanta ir problemų sprendimas smurtu yra nežmoniška“.

„Smurtas negali būti pateisinamas pseudovertybėmis. Laikas atsisveikinti su neva tradiciškomis neva vyriškomis vertybėmis, kad nekęsti kitaip gyvenančius yra normalu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Vilniaus meras.

Užpuolikas Orlando gėjų klube „Pulse“ nušovė 49 žmones, dar dešimtys buvo labai sunkiai sužeisti. Tai daugiausiai aukų pareikalavusios šaudynės per dabartinę JAV istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas