Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
02 28

V.Ąžuolas paaiškino, koks skirtumas pas rinkėjus atvykti tuščiomis rankomis ir su dovanomis

Seimo reprezentacinių prekių ir suvenyrų už daugiau nei 28 tūkst. eurų iš parlamento sandėlio pasiėmęs „valstietis“ Valius Ąžuolas paaiškino, kaip rinkėjai žiūri į tuos parlamentarus, kurie dovanų atveža ir neatveža. Parlamentaras taip pat atskleidė, ką darytų, jeigu reprezentacines prekes ir suvenyrus reikėtų pirkti iš savo algos.

15min šią savaitę pravėrė Seimo sandėlio duris, už kurių – pilna įvairiausių už mokesčių mokėtojų pinigus pirktų gėrybių.

Tuo metu iniciatyvos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas trečiadienį paskelbė ir šio sandėlio „valdovą“, kuriuo tapo daugiausia parlamentinių lėšų gėrybėms iš sandėlio išleidęs parlamentaras.

Tai – „valstietis“ Valius Ąžuolas, išrinktas vienmandatėje Žemaitijos Šiaurinėje apygardoje, apimančioje Akmenės, Mažeikių ir Skuodo rajonus.

Pateikiame visą pokalbį su Seimo nariu.

***

– Norėjau paklausti, ką darėte su visais tais suvenyrais ir reprezentacinėmis prekėmis?

– Jeigu labai trumpai – kadangi esu vienmandatėje apygardoje dirbantis Seimo narys, tai man priklauso Akmenės, Mažeikių ir Skuodo rajonai. Per tris rajonus dirbu, tai elementariai, kad ir koks bebūtų renginys – bendruomenės šventės, žemdirbių apdovanojimai, metų Akmenietės rinkimai, tai ten visada yra nominantai, kurie yra sveikinami.

Tai jeigu yra keturi ar penki nominantai, tai yra negražu, jeigu vieną pasveikintum, o kitų nesveikintum, todėl aš priėmiau tokį sprendimą, kad kurą aš piluosi iš asmeniniu lėšų – labai retai piluosi iš Seimo, kompiuterius ir telefonus taip pat naudoju asmeninius, neperku jų iš parlamentinių lėšų, nes geriau tą sumą skirti suvenyrų dovanojimui žmonėms, kurie būna nominantai ar kitomis progomis.

Galbūt dažnai kyla klausimas, kodėl iš Seimo sandėlio, bet vieninteliame Seimo sandėlyje mes galime gauti su Seimo simbolika daiktų – tokia nustatyta tvarka, kad iš kitur tokių daiktų neįsigysi. Tai natūralu, kad nuolat iš Seimo sandėlio ir imu.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valius Ąžuolas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valius Ąžuolas

– O tos gintarinės apyrankės, vėriniai, kam jums jų prireikė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius