Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

V.Blinkevičiūtė mato galimybę koaliciją formuoti su „valstiečiais“ ir demokratais

Opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako matanti galimybę po Seimo rinkimų valdančiąją koaliciją formuoti su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).
Vilija Blinkeviciute / Irmantas Gelūnas nuotr.
Vilija Blinkeviciute / Irmantas Gelūnas nuotr.

„Mes galėtume puikiai sutarti ir dirbti su partija „Vardan Lietuvos“, lygiai taip pat kaip ir su Valstiečiais ir žaliaisiais“, – penktadienį Žinių radijui sakė V.Blinkevičiūtė.

„Aš manau, kad mūsų tas bendradarbiavimas jau tam tikra prasme yra patikrintas dirbant Seime opozicijoje, todėl sėkmės atveju mes tikrai galėtume formuoti valdančiąją daugumą. Tuo aš net neabejoju“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė.

Apie koaliciją su Lietuvos socialdemokratų partija anksčiau šią savaitę po įvykusių susitikimų su šalies vadovu Gitanu Nausėda kalbėjo ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ bei LVŽS partijų lyderiai.

V.Blinkevičiūtė pakartojo neatmetanti galimybės po rinkimų valdančiąją koaliciją formuoti ir su Liberalų sąjūdžiu.

„Aš manau, kad Liberalų sąjūdis yra ta politinė jėga, su kuria mes galėtume rasti bendrą kalbą ir tikrai manau, kad galėtume dirbti kartu“, – teigė ji.

Penktadienį paskelbta „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad opozicijoje šiuo metu esantys socialdemokratai išlieka populiariausia partija. Už ją balsuotų 18,3 proc. apklaustųjų.

Rugpjūčio pabaigoje V.Blinkevičiūtė teigė ketinanti būti Vyriausybės vadove, jei jos vadovaujama politinė jėga rudenį laimės Seimo rinkimus.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas