Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
16:29 /16:39

V.Blinkevičiūtė sako „labai norinti“ 3 partijų koalicijos, ją gali suformuoti jau naktį

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako „labai norinti“ iš trijų centro-kairiųjų partijų sudarytos valdančiosios koalicijos, ją tikisi suformuoti dar pirmadienio naktį.

„Labai to norėčiau, nes viskas iš tikrųjų yra rinkėjų valioje ir žmonės nuspręs. Būtų gerai, kad užtektų trijų partijų formuoti koaliciją, nes vis tiek reikia tarpusavyje suderinti ir programines nuostatas, rengti Vyriausybės programą, priemonių planą, lygiai taip pat ir Seime dėlioti bendrus darbus“, – sekmadienį žurnalistams Vilniuje sakė socialdemokratų lyderė, atidavusi balsą vienmandatėje apygardoje.

Valdančiąją koaliciją ketina sudaryti trys partijos – Lietuvos socialdemokratų partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Vis tik dalis ekspertų abejoja, jog šios politinės jėgos po abiejų Seimo rinkimų turų turės daugumą naujajame parlamente.

Prezidentui Gitanui Nausėdai manant, kad valdančioji koalicija išaiškės jau pirmadienio naktį po antrojo Seimo rinkimų turo, V.Blinkevičiūtė teigė, kad būtų labai patenkinta, jei taip įvyktų.

„Būtų tas aiškumas ir tada man atrodo, kad visiems būtų geriau“, – kalbėjo ji.

Pasiteiravus, ar nepakakus balsų daugumai sudaryti į koaliciją būtų kviečiama partija „Nemuno aušra“, V.Blinkevičiūtė kalbėjo esanti optimistė ir tikinti, kad trijų partijų koalicijai sudaryti pakaks.

„Dabar, kai žiūriu į žmonių aktyvumą iki 15 valandos, tai jis bus tikrai, ko gero, didesnis nei prieš ketverius metus, kad buvo, o gal šiek tiek mažesnis, kaip visada, negu pirmame ture“, – sakė politikė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iki 16 val. antrajame Seimo rinkimų ture balsavo 23,75 proc. rinkėjų. Bendras aktyvumas kartu su balsavusiais iš anksto siekia 34,55 procento.

Pagrindinę Seimo rinkimų dieną balsavusi V.Blinkevičiūtė savo valią išreiškė Naujamiesčio–Vilkpėdės apygardoje, kurioje sekmadienį varžosi konservatorius Žygimantas Pavilionis ir Laisvės partijos kandidatas Tomas Vytautas Raskevičius.

„Padariau pasirinkimą, nes esu įsitikinusi – kas bebūtų išrinktas šitoje apygardoje, vis tiek jie dirbs Lietuvai“, – teigė socialdemokratų lyderė.

V.Blinkevičiūtė sakė kol kas neapsisprendusi, ar socialdemokratai rinkimų naktį eis į kitų partijų štabus.

„Bet manau, kad teks“, – sakė ji.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiausiai – 20 – mandatų iškovojo Lietuvos socialdemokratų partija, po jų seka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 18 mandatų, „Nemuno aušra“ su 15 mandatų.

Antrajame ture renkami 63 Seimo nariai.

Balsavimas rinkimų apylinkėse prasidėjo 7 ir baigsis 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai