Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 19 /23:54

V.Blinkevičiūtės kirtis konservatoriams: tai yra visiškas pralaimėjimas

Opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė švenčia pergalę šių metų savivaldos rinkimuose ir duria į paširdžius pagrindiniams politiniams oponentams – konservatoriams. Jos teigimu, toks valdančiosios partijos pasirodymas savivaldos rinkimuose yra „visiškas pralaimėjimas“.

„Negaliu neįvertinti tų rezultatų, kokie yra pagrindinių valdančiosios daugumos atstovų – konservatorių. Tiesą pasakius, jeigu lyginam su rinkimais, vykusiais prieš ketverius metus, tai yra visiškas pralaimėjimas“, – partijos štabe žurnalistams sakė jos pirmininkė.

Ji taip sakė pamažu aiškėjant, kad valdantieji konservatoriai savivaldos rinkimuose laimės vos kelis merų portfelius, kai prieš ketverius metus jų buvo 11.

„2019 metais konservatoriai buvo laimėję 11 merų pozicijų, tai jeigu dabar laimės 3–4, tai manau, kad tai įvertinimas. Be to, čia nebegalima nuneigti, kad toks blogas rezultatas yra dėl to, kaip jie sprendžia problemas, atliepia žmonių rūpesčius. Žmonės supranta, kad nejaučia pakankamo problemų sprendimo, pakankamo rūpesčio “, – kalbėjo V.Blinkevičiūtė.

„Ir infliacijos suvaldymas, ir kainos, ir elektros rinkos liberalizavimas, ir bankų didžiuliai pelnai, griūvantys tiltai ir žvyrkeliai – tai parodo, kad jie nesugeba spręsti žmonių problemų“, – pridūrė ji.

Jos vadovaujamų socialdemokratų sąskaitoje šiemet – 16 merų. Prieš ketverius metus buvo vienu mažiau.

„Didelės ambicijos“

Pasak V.Blinkevičiūtės, šiemet vykstantys savivaldos rinkimai yra „generalinė repeticija“ prieš kitų metų rinkimų maratoną, kuriame – ir Prezidento, ir Europos Parlamento, ir Seimo rinkimai.

„Turiu labai didelių ambicijų, nes kol aš esu Socialdemokratų partijos pirmininkė, tai mano pagrindinis siekis, kad mūsų partija visuose rinkimuose pasiektų kiek įmanoma geresnių rezultatų, bet tam reikia labai daug ir sutelktai dirbti, ir neužmigti ant laurų“, – tvirtino partijos vadovė.

Ji kartu sakė dar nepriėmusi sprendimo, ar dalyvaus Prezidento rinkimuose.

„Dar toli, šito sprendimo dar nesu priėmusi. Tą sprendimą priimsime bendrai mūsų partijoje“, – pabrėžė V.Blinkevičiūtė.

Ji Prezidento rinkimuose dalyvavo gana seniai – 2004 metais, kai Lietuvos vadovu buvo išrinktas Valdas Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas