Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen: koalicija su socdemais ir „Vardan Lietuvos“ – sudėtinga, bet įmanoma

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad liberalai galėtų tartis dėl darbo valdančiojoje daugumoje su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, nors pripažįsta, jog tokia koalicija būtų sudėtinga ir mažai tikėtina.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai būtų labai sudėtinga koalicija dėl visiškai akivaizdžių priežasčių, dėl programinių. Bet bent jau vertybiniu požiūriu sąlyčio taškų galima rasti, nors yra ir daug dalykų programinių, kurie skiriasi“, – portalui „Delfi“ sekmadienio vakarą užsidarius apylinkėms po antrojo Seimo rinkimų turo sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Čia bent jau galima būtų apie kažką kalbėti. Bet šiandien, matyt, šiame etape, akivaizdu, kad tai yra mažiau tikėtinas šio vakaro rezultatas“, – teigė ji.

Anot V.Čmilytės-Nielsen, labiausiai tikėtina, jog koalicijoje greičiausiai sutars dirbti socialdemokratai, „Vardan Lietuvos“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, prie kurių prisijungtų keli frakcijoms nepriklausantys parlamentarai.

Pasak politikės, su pastarąja bei trečia pirmajame rinkimų ture likusia „Nemuno aušra“ liberalai „kalbos apie bendrą darbą“ nematytų.

Antrajame parlamento rinkimų ture sekmadienį rinkti dar 63 parlamentarai.

Per pirmąjį turą prieš dvi savaites išrinkti 78 Seimo nariai iš 141.

Daugiausiai – 20 – mandatų turi socialdemokratai, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 18 mandatų, „Nemuno aušra“ – 15 mandatų, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – aštuonis, Liberalų sąjūdis – taip pat aštuonis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – šešis.

Du mandatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), vieną – save pats išsikėlęs kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai