Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen mato poreikį dėl mokesčių sutarti ilgesniam laikui nei ketveri metai

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako matanti poreikį mokestinių pakeitimų klausimą išimti iš „politinių ciklų rėmų“ ir dėl jų susitarti ilgesniam laikotarpiui nei ketverius metus trunkanti parlamento kadencija.
Viktorija Cmilyte-Nielsen / BNS nuotr.
Viktorija Cmilyte-Nielsen / BNS nuotr.

„Liberalų sąjūdis ir aš pati kalbame apie tai, kad mokesčių pakeitimai turėtų būti aptarti kuo platesniame rate parlamentinių partijų, ir geriausia būtų, kad kiekviena nauja valdžia nevykdytų naujos mokesčių reformos“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Galima mėginti išimti šį klausimą iš politinių ciklų tokių rėmų, susitarti šiek tiek ilgesniam laikui nei ketveri metai“, – kalbėjo ji.

Mokestinių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau jis taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir „laisviečiams“.

Nors mokesčių peržiūros projektą Vyriausybė rugpjūčio pabaigoje įtraukė į planuojamų darbų programą, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė anksčiau teigė, kad mokesčių reformos klausimai iki spalį vyksiančių rinkimų nebus forsuojami.

Anot V.Čmilytės-Nielsen, prie mokestinių pakeitimų sudėtinga prisitaikyti skirtingiems sektoriams.

„Nuolatos visi yra pakabinti ant siūlelio, tai kas gi bus ištraukta ir padėta ant stalo ir prie ko reikės prisitaikyti“, – teigė ji.

„Manau, kad mes teisingu keliu nuėjome neleisdami įgyvendinti visų idėjų mokesčių didinimo srityje, nes šiandien mes matome, kad Lietuva turi šansą konkurencinėje kovoje būti lyderė mūsų regione, pritraukti daugiau investicijų ir auginti ekonomiką“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Todėl, pasak jos, nereikia užkirsti kelio šalies ekonomikos augimui naujais mokesčiais.

Prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius praėjusią savaitę sakė, jog šalies vadovas sieks, kad mokesčiai būtų keičiami tik esant plačiam sutarimui.

Tuo metu Lietuvos pramonininkų konfederacija praėjusią savaitę būsimą valdžią paragino artimiausius du metus nekeisti mokesčių, o nuo 2026-ųjų bet kokius pokyčius teikti kartu su išsamiu poveikio ekonomikai ir investicijoms vertinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas