Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

V.Landsbergis: noriu tikėti, kad pakankamą politinę jėgą turės nemeluojantys

Pirmasis šalies vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis sako besitikintis, kad Seimo rinkimus laimės nemeluojantys žmonės, tačiau pabrėžia nesantis tikras, kad taip ir įvyks.
TS-LKD neeilinis Suvažiavimas
Vytautas Landsbergis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Aš galiu pasakyti, ko noriu tikėtis, aš nesu tikras, kad taip įvyks: kad pakankamą politinę jėgą turės nemeluojantys. Arba labai retai meluojantys, kuriems po to būna gėda. Nes kitiems visai negėda“, – po išankstinio balsavimo Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centre Saulėtekyje trečiadienį sakė jis.

Paklaustas, ar po rinkimų mato konservatorių ir socialdemokratų koaliciją, V.Landsbergis teigė, kad pirmiausia reikia žiūrėti į žmones, o ne partijų pavadinimus.

Norėčiau, kad prie Lietuvos vairo stovėtų sąžiningi žmonės, kuriems rūpi valstybė, piliečiai. Tai yra tikra, ką aš sakau, čia nėra gražūs žodžiai.

„Visada tie pavadinimai partijų slepia žmones, o aš labai noriu tikėti žmonėmis ir matyti žmones, o po to klausti, kokiai partijai jie priklauso. Aš norėčiau, kad būtų tikri, teisingi, žmonės, kurie eina tiesos keliu, kaip Šventajame rašte pasakyta“, – kalbėjo buvęs šalies vadovas.

„Norėčiau, kad prie Lietuvos vairo stovėtų sąžiningi žmonės, kuriems rūpi valstybė, piliečiai. Tai yra tikra, ką aš sakau, čia nėra gražūs žodžiai. (...) Politika yra valstybės darbas ir valstybės reikalai, rūpestis valstybės reikalais. Ne savo grupuotės, ne savo kišenės, ne savo karjeros, o valstybės karjeros (reikalais – BNS), kur bus Lietuva, štai kas turėtų rūpėti“, – pridūrė jis.

V.Landsbergis taip pat teigė, kad balsuodamas kandidatus reitingavo, tačiau kaip – neatskleidė.

„Žinoma. (...) Čia, žinot, paslaptys. Jūs norit išpažinties paslaptį iš manęs ištraukti“, – komentavo jis.

Be to, pirmasis šalies vadovas po nepriklausomybės atkūrimo sakė norintis, kad „visi žmonės, kurie balsuoja, daugiau susivoktų, kas pasaulyje darosi, kas Lietuvoje darosi, ir kaip reikėtų teisingiau balsuoti“.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, pirmadienį-ketvirtadienį vyksta balsavimas iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito