Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

V.Matijošaitis aukštojo išsilavinimo neturinčią R.Meilutytę patarėja paskyrė metams su viena sąlyga

Spalio 14 d. viešai paskelbta, kad prie Kauno mero patarėjų komandos prisijungė sportinę karjerą baigusi Rūta Meilutytė. Kaune gimusi garsiausia šalies plaukikė Visvaldui Matijošaičiui jau patarinėja sporto, sporto infrastruktūros vystymo ir sveikos gyvensenos klausimais. Tačiau naujoji R.Meilutytės karjera savivaldoje gali susidurti su įstatymine kliūtimi – išsilavinimo stoka.
Rūta Meilutytė, Visvaldas Matijošaitis
Rūta Meilutytė, Visvaldas Matijošaitis / Kauno miesto savivaldybės nuotr. / 15 min nuotr.

„Labai džiaugiuosi šia unikalia galimybe dirbti kartu su Kauno miesto savivaldybe. Tikiuosi, kad galėsiu savo patirtimi būti naudinga Kauno miesto komandai sprendžiant įvairius miesto sporto infrastruktūros ir sveikos gyvensenos klausimus“, – dar prieš keletą dienų džiaugėsi gegužę apie plaukikės karjeros pabaigą paskelbusi 22-ejų metų olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

Dėl tokio savo pasirinkimo džiūgavo ir Kauno miesto meras V.Matijošaitis.

Tačiau šis paskyrimas visuomenėje iškėlė klausimų. Vienas jų – ar politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams privalomo aukštojo išsilavinimo neįgijusi plaukikė gali iš viso pretenduoti į tokias pareigas?

Gali būti, kad džiugiai paskelbtas pranešimas apie R.Meilutytės darbą V.Matijošaičio pašonėje bus atšauktas, nes sportininkė neturi reikiamo išsilavinimo dirbti valstybės tarnyboje.

Į politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas priimama be konkurso valstybės politiko ar kolegialios valstybės institucijos pasirinkimu. Asmenų, pasirinktų į politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas, atitiktį įstatymo numatytiems reikalavimams privalo užtikrinti valstybės politikas, kurio pasitikėjimo pagrindu priimamas valstybės tarnautojas. Taigi atsakomybė dėl teisės aktų reikalavimus atitinkančio pasirinkimo šiuo atveju krenta ant V.Matijošaičio pečių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Jarusevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Jarusevičius

Kaip 15min paaiškino Kauno miesto mero patarėjo viešiesiems ryšiams – neseniai apie pasitraukimą paskelbusio Tomo Grigalevičiaus – poziciją netrukus užimsiantis Tomas Jarusevičius, R.Meilutytės pasirinkimas yra mero asmeninis sprendimas ir pasirinkimas.

„Kauno meras pasitiki R.Meilutytės patirtimi ir kompetencijomis, o Rūta į darbą vieneriems metams buvo priimta su oficialiu įsipareigojimu įgyti aukštąjį išsilavinimą.

Šiuo metu Kaune baigiamas naujo 50 metrų ilgio 10 plaukimo takelių baseino projektas, rengiamasi jo statyboms. Naujasis vandens sporto centras iškils Nemuno saloje greta „Žalgirio“ arenos, todėl R.Meilutytės pasiekimai bei ryškus autoritetas neabejotinai pasitarnaus gerinant baseinų infrastruktūrą Kaune, populiarinant vandens sporto šakas ir pritraukiant į treniruotes vis naujų talentų.

Be to, artimiausiu metu su Rūtos pagalba planuojama inventorizuoti ir kitus mieste veikiančius baseinus. Pagrindinis siekis – užtikrinti kokybiškas sąlygas vaikų treniruotėms ir bendrai visiems plaukimui neabejingiems kauniečiams, tuo pačiu plečiant jų gretas“, – aiškino T.Jarusevičius.

Nuomonę šiuo klausimu išsakė ir V.Matijošaitis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Pas mus taip jau įprasta, kad pakilime esantį sportininką garbina visi – nuo eilinių žmonių iki prezidentų, o kai jo šlovė prigęsta, daugelis nusigręžia ir pamiršta. Manau, tai yra labai neteisinga. Rūta yra tikra kaunietė ir išties sektinas pavyzdys daugeliui, todėl šį jos potencialą ir norime panaudoti bendram tikslui – sudominti ir motyvuoti mažuosius kauniečius rinktis plaukimą.

Aukštasis išsilavinimas – svarbus aspektas, todėl asmeniškai paraginau Rūtą kibti į mokslus, tačiau toli gražu ne visada universitetinės studijos prilygtų toms žinioms ir patirčiai, kurią per savo karjerą sukaupė Rūta“, – sakė Kauno meras.

R.Meilutytė mero patarėja oficialiai dirba jau nuo šių metų rugsėjo pabaigos. Darbo vieta Kauno miesto savivaldybėje jai yra numatyta, tačiau sudarytos sąlygos dirbti ir nuotoliniu būdu. Kokį atlyginimą už šias pareigas gaus naujoji patarėja, Kauno miesto savivaldybės atstovai neatskleidžia.

Mero patarėjų komandoje, be T.Jarusevičiaus ir R.Meilutytės, taip pat dirba Tomas Garasimavičius, kuruojantis energetikos sritį, įmonių valdymo ir jaunimo reikalų klausimais besirūpinanti Živilė Širvienė bei Simonas Kairys, atsakingas už kultūros, turizmo ir sporto sritis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento