Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

V.Rupšys apie R.Vaikšnorą: visi pirmo laipsnio generolai verti aukštesnių pareigų

Prezidentui Gitanui Nausėdai siūlant Raimundą Vaikšnorą į kariuomenės vadus, dabartinis jos vadas Valdemaras Rupšys sako, kad visi pirmąjį generolo laipsnį turintys karininkai yra verti aukštesnių pareigų.
Valdemaras Rupšys
Valdemaras Rupšys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Vertinant gerąsias, blogąsias puses, aš pasakysiu – kandidatų yra labai daug ir nenorėčiau dabar apie tai kalbėti, ir gal išvis nekalbėsiu. Nes visi, kurie yra karininkai, kuriems suteikti generolų laipsniai, arba pirmojo generolo laipsnis, jie visi yra verti aukštesnių pareigų ir yra puikūs karininkai“, – spaudos konferencijoje šeštadienį sakė V. Rupšys.

„Kol nėra paskirtas (naujas kariuomenės vadas – BNS), nereikia priekyje vežimo ir kalbėti apie tai“, – teigė kariuomenės vadas.

Paklaustas, ar pats dalyvavo prezidentui siūlant R. Vaikšnoro kandidatūra, V. Rupšys pabrėžė, kad Lietuvos teisės aktai aiškiai numato kariuomenės vado skyrimo procedūrą.

Generolo R. Vaikšnoro kandidatūrą prezidentas Seimui oficialiai pateikė ketvirtadienį. Pagal valstybės vadovo siūlymą, R. Vaikšnoras kariuomenės vado pareigas pradėtų eiti nuo liepos 24 dienos, jose jis pakeistų generolą Valdemarą Rupšį.

R. Vaikšnoras šiuo metu tarnauja Sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiosios vadavietės (SHAPE) štabo viršininko pavaduotoju kariniam rengimui. Jis yra buvęs Sausumos pajėgų vadu, šių pajėgų štabo viršininko pavaduotoju operacijoms, Gynybos štabo Operacijų valdybos viršininku, brigados „Geležinis Vilkas“ vadu.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą pritarus Seimui skiria ir atleidžia prezidentas. Jo kadencija – penkeri metai.

Šią savaitę BNS kalbinti tiek valdantiesiems, tiek opozicijai priklausantys parlamentarai teigė palankiai vertinantys R. Vaikšnoro kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius