Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 28

V.Šilinskas atskleidė, kad pirmiausia jam ministro postą pasiūlė ne I.Šimonytė

Naujasis socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas labai gražiais žodžiais atsiliepia apie po skandalo pasitraukusią savo pirmtakę Moniką Navickienę. Jis sako, jog bus iššūkis užpildyti paliktus didelius jos batus. V.Šilinskas apie savo naujus iššūkius pasakojo 15min video laidoje „15/15“.

38-erių V.Šilinskas ministerijoje iki šiol buvo atsakingas už darbo teisę, darbo rinką, darbuotojų saugą ir sveikatą bei socialinį draudimą (išskyrus pensijas), kuruoja „Sodrą“, Užimtumo tarnybą ir Valstybinę darbo inspekciją. V.Šilinskas anksčiau dirbo advokatu, yra darbo teisės specialistas.

Jūs ateinate į postą po skandalo, dėl kurio ministrė pasitraukė iš pareigų. Kokie buvo jūsų, kaip viceministro, santykiai su tuometine ministre Monika Navickiene?

– Geri darbiniai santykiai, puiki vadovė, subūrusi stiprią komandą, leidžianti dirbti, įgalinanti. Tai puiki vadovė, rekomenduočiau kitiems.

VIDEO: Naujasis ministras V.Šilinskas apie sprendimų nuleidimą iš viršaus, santykius su M.Navickiene ir imigrantų kvotas

– Koks jausmas perimti postą iš žmogaus, su kuriuo gerai sutarėte, kuri visuomenėje buvo vertinama kaip viena geriausių ministrų kabineto narių?

– Truputį apmaudu, kad reikia daryti tą rokiruotę, nes ji ne tik socialinės apsaugos ir švietimo ministerijas kuravo, o dirbo ir Seime. Dirbo žmogus už šiuo metu dar mažus ministrų atlyginimus, nes jie kils tik po valstybės tarnybos reformos po rinkimų. Net trijose pozicijose, tai manau, kad praradimas Lietuvai, kad mes praradom tokį stiprų vadovą. Bet stengsiuosi padaryti, ką galiu, kad užpildyčiau šituos didelius batus.

– Kieno iniciatyva tapote kandidatu į ministrus?

– Kai ministrė jau apsisprendė, kad atsistatydins, paklausė, ar sutikčiau imtis atsakomybės. Aš pasakiau, kad sutikčiau. O ką premjerė svarstė, ar turėjo daugiau kandidatų, aš to negaliu pasakyti. Praėjusį penktadienį buvom su premjere susitikę, aptarėme, ką norėčiau padaryti. Suprantu, kad tiko, nes pasiūlė prezidentui ir lygiai tą patį prezidentui papasakojau, ką dar noriu ir ką reikia padaryti.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vytautas Šilinskas, Ingrida Šimonytė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vytautas Šilinskas, Ingrida Šimonytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius