Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 11

V. Adamkus ragino ES įvertinti išskirtinę Lietuvos energetikos padėtį

Ketvirtadienį Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Europos Vadovų Tarybos sesijoje, kurioje buvo aptariami klimato kaitos, energetikos ir Europos ekonomikos plėtros klausimai.
V.Adamkus
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prezidentas V.Adamkus Taryboje pabrėžė, kad Lietuva remia Europos Sąjungos pastangas stabdyti klimato kaitą ir pabrėžė išskirtines aplinkybes, į kurias turi būti atsižvelgta ES viršūnių susitikimo susitarime. Lietuvos vadovo teigimu, uždarius Ignalinos atominę elektrinę, elektros gamybai teks padidinti šiluminių jėgainių pajėgumus, todėl smarkiai padidės išmetamų teršalų kiekis.

‚,Lietuvai reikia papildomų anglies dvideginio kvotų iki bus nutiestos elektros jungtys su Europos Sąjungos tinklais. Lietuvai tai itin svarbu, nes turime sudaryti sąlygas šalies pramonės ir ekonomikos plėtrai“, – teigė V.Adamkus.

Europos Sąjungos vadovų vakarienės metu buvo svarstomas Europos Komisijos parengtas Europos ekonomikos atgaivinimo planas. Prezidento V.Adamkaus nuomone, Europos Komisijos parengtas planas yra labai svarbi iniciatyva atsiliepiant į ekonominius ir socialinius iššūkius
ekonominio sunkmečio sąlygomis.

Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad ne vien Lietuvai, bet ir Europos Sąjungai turėtų rūpėti, kaip įveikti Baltijos šalių energetinę izoliaciją. Prezidento V.Adamkaus įsitikinimu, reikia nedelsiant įgyvendinti Baltijos jungčių planą ir skirti jam reikiamą finansavimą, nes tik tokiu būdu galima išspręsti šią svarbią problemą. Todėl Lietuva remia Europos Komisijos pasiūlymą skirti papildomą ES finansavimą energetinės infrastruktūros plėtrai.

Europos Vadovų Taryboje, kurioje dalyvauja ir Ministras Pirmininkas A.Kubilius, penktadienį bus aptariami Lisabonos sutarties, Rytų partnerystės politikos, Europos saugumo ir gynybos politikos bei kiti klausimai, skelbiama išplatintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito