Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

V.Adamkus nesupranta, kodėl turi būti naikinama LEO LT

Kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus teigia nesuprantąs, kodėl turi būti naikinama nacionalinė energetikos bendrovė LEO LT.
Dešimt metų Prezidento poste išbuvęs Valdas Adamkus baigdamas kadenciją atsisveikina su žiniasklaida.
Valdas Adamkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokią poziciją buvęs šalies vadovas išsakė Lietuvos televizijos laidoje „Teisė žinoti“, teigiama pranešime spaudai.

„Jei sandoryje (dėl LEO LT – naujienų portalo lrt.lt pastaba) buvo neskaidrumų, juos reikėjo išaiškinti per derybas ir tęsti, bet ne viską griauti ir atidėti energetikos nepriklausomybę dar keleriems metams. Atmesčiau, kad čia yra kryptingai neveikiama, greičiau neįvertinamos pasekmės, kad priklausant nuo kitų energijos išteklių, veikiamas Lietuvos ekonomikos augimas“, – teigė V.Adamkus.

Kaip savo prezidentavimo nesėkmę V.Adamkus įvardijo tą pačią energetikos sferą.Buvęs šalies vadovas sakė, kad jam nesuprantama dabartinės Vyriausybė pozicija energetikos klausimais.

„2002 metais pasisakiau, kad Lietuva turi likti atominės energijos valstybe, nors tuomet į tai buvo reaguojama su pašaipa. Šiandien matome rezultatus, o lyginant visas ligšiolines Vyriausybes, daugiausia pažangos energetikos srityje turbūt pasiekė Gedimino Kirkilo Vyriausybė. Pastarojo meto pozicija man yra nesuprantama, man dar niekas nepaaiškino, kodėl mes turime sunaikinti tai, kas jau buvo padaryta, netgi pasirašytos tarptautinės sutartys, ir pradėti viską iš naujo“, – tvirtino prezidentas.

Kaip savo prezidentavimo nesėkmę V.Adamkus įvardijo tą pačią energetikos sferą.

„Pasiekimai žinomi – Lietuva yra svarbių tarptautinių organizacijų narė, viena didžiausių mano nesėkmių – energetikos sektorius, nes čia dar susidursime su didelėmis problemomis“, – teigė buvęs šalies vadovas.

LEO LT buvo įsteigta pernai gegužę, sujungus valstybės valdomas įmones „Lietuvos energija“ ir RST bei privataus kapitalo bendrovę VST, kurią valdė „NDX energija“.

Rugsėjo 4 dieną šaukiamame LEO LT akcininkų susirinkime Vyriausybė siūlys inicijuoti LEO LT likvidavimą, šį sprendimą remia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vyriausybės nutarime nurodoma, kad likvidavus LEO LT atsirastų galimybė siekti, kad visos jos antrinės energetikos įmonės pereitų į valstybės kontrolę, be to, būtų sudarytos sąlygos demonopolizuoti energetikos sektorių ir užtikrinti jo konkurenciją.

Vyriausybė valdo 61,7 proc., „NDX energija“ – 38,3 proc. LEO LT akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai