Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

V.Adamkus: su kairiaisiais buvo geresni santykiai nei su konservatoriais

Kadenciją baigęs prezidentas LTV laidoje „Teisė žinoti“ teigė, kad su socialdemokratais jo santykiai buvo geresni nei su Tėvynės sąjunga.
Anot politologų, didžiausias V.Adamkaus nuopelnas – politinės sistemos stabilizavimas.
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Duodamas interviu laidai „Teisė žinoti“ V.Adamkus teigė, kad tiek su Vytautu Landsbergiu, tiek su Algirdu Brazausku jo santykiai iki šiol yra normalūs, dalykiški. Tiesa, daugiau bendrauti jam pavyksta su A.Brazausku.

Tuo tarpu kalbėdamas apie santykius su konservatoriais ir socialdemokratais V.Adamkus neslėpė nuoskaudos. V.Adamkus teigė, kad pagal savo pažiūras jis yra dešinysis, tačiau būtent iš konservatorių pusės jautė nenorą palaikyti šiltesnius santykius. „Buvau ignoruojamas, nekalbama su manimi“, – teigė kadenciją baigęs prezidentas.

V.Adamkus negailėjo karčių žodžių A.Valinskui. Jis teigė, kad tai, kas dabar vyksta, smukdo mūsų parlamentinės kultūros lygį, dar labiau gadina šalies įvaizdį. V.Adamkus sakė, kad jeigu tokioje situacijoje atsidurtų jis pats, nė penkių minučių negalvotų ir atsistatydintų.

Kadenciją baigęs prezidentas tvirtino, kad jam nesuvokiama tai, kas dabar vyksta energetikos srityje,  ir apgailestavo, jog mūsų šalies energetika stumiama į Rusijos glėbį. Anot V.Adamkaus, taip griaunama viskas, kas buvo sukurta. V.Adamkus pripažino, kad iš visų devynių vyriausybių, su kurioms teko dirbti, nebuvo nė vienos, kuri nebūtų suklupusi ties eneregtikos sritimi. Tačiau, anot jo, didžiausia pažanga buvo padaryta Gedimino Kirkilo Vyriausybės laikais.

V.Adamkus pakartojo, kad nesies savo ateities su jokia politine partija ir eis kitais keliais – bendradarbiaus su visuomeninėmis organizacijomis, jaunimu, pradedant vidurinėmis mokyklomis. V.Adamkus taip pat teigė, kad jau iš trijų valstybių gavo pasiūlymų dalytis patirtimi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai