Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 15

Vaizdo įraše užfiksuotas Varnių parke keliu bėgantis lokys

Socialiniuose tinkluose antradienį plinta Žemaitijoje esančio Varnių regioninio parko direkcijos išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas per kelią bėgantis lokys.
Lokys
Lokys / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

„DĖMESIO!!! Varnių regioniniame parke šiąnakt pastebėtas lokys (prie varlių tako šalia kelio Telšiai–Varniai)“, – savo „Facebook“ paskyroje nurodė Varnių regioninio parko direkcija, taip pat pasidalinusi ir užfiksuotu vaizdo įrašu.

Per kelią bėgantis lokys, pasak parko direkcijos, užfiksuotas naktį iš pirmadienio į antradienį.

Anot aplinkosaugininkų, į Lietuvą lokiai užklysta iš Latvijos ar Baltarusijos. Pernai gegužę rudasis lokys pastebėtas Trakų rajone.

Anksčiau lokiai gyveno ir Lietuvoje, bet didėjant gyventojų tankumui ir vystantis gyvulininkystei, lokius imta persekioti kaip plėšrūnus, darančius žalą naminiams gyvuliams. Tai viena iš priežasčių, dėl kurių jų ėmė mažėti. Be to, daug lokių išnaikinta dėl miškų kirtimo XVII–XVIII amžiais.

XIX amžiaus antroje pusėje lokių liko tik miškingose vietovėse. Lietuvos gamtininkas Tadas Ivanauskas nurodo, kad paskutinis lokys Lietuvoje nušautas 1883 metais Musteikos kaime, Varėnos rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas