Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaizdų su negyvais gyvūnais priblokšta vilnietė privertė „Grindą“ atsiprašinėti: „Ar tai normalu?“

Šunį praradusi vilnietė Inga feisbuke pasidalijo vaizdais, kurie moterį tiesiog pribloškė. Negyvi sumesti naminiai gyvūnai gulėjo tiesiog kieme šalia Vilniaus gyvūnų globos namų, kuriuos administruoja savivaldybės įmonė „Grinda“, o jos pačios augintinis, kurį nutrenkė automobilis, irgi nesulaukė nė kruopelytės pagarbos ar dėmesio. „Grinda“ suskubo atsiprašinėti.
„Grinda“
„Grinda“ / Ingos S. ir 15min nuotr.
Temos: 1 Grinda, UAB

Neslepia pasipiktinimo

Vaizdais iš Vilniaus gyvūnų globos namų kiemo feisbuke pasidalijusi Inga Smailė neslėpė pasipiktinimo.

„Vilniaus Grinda ar tai normalu???? Prie įvažiavimo vartų. Suprantu, tai kasdienybė bet galbūt galima kažkaip tą „nukelti“ už pastato, bet ne viešai visiems matomoje vietoje?!

Mano žuvusį šuniuką man grąžino šiukšlių maiše, karutyje puspilniame vandens. Paklausus kodėl ,atsakė – naktį lijo lietus. Net nepasivargino išpilti prieš atvežant iki automobilio.

Ant maišo įdėklas su užrašu: NEIŠMESTI. NEIŠVEŽTI. NEDĖTI Į ŠALDYTUVĄ. Diedai dar pagrasino – ko čia vaikštai, kaip turistė? Pasiimk savo dvėselieną ( kalbėjo rusiškai) ir pipink iš čia, nes uždarysiu vartus ir neišeisi“, – tokius savo įspūdžius iš apsilankymo feisbuke surašė Inga.

Ji taip pat pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose matyti ne tik jos žuvusio šuns palaikai maiše, bet ir toliau atvirai gulintys negyvi kiti gyvūnai.

„Grinda“ atnaujino pastatus, pasivadino Gyvūnų globos namais bet požiūrio – ne. Linkiu niekam neturėti su jais reikalų – jie kaip buvo killeriais, taip ir liko. Saugokit savo gyvūnus“, – nuoskaudą liejo ir kritikos negailėjo moteris, dar pridurdama atsakymą komentaruose ją pačią kritikavusiems internautams: „Man nutiko nelaimė ir šuniukas išsigandęs išsinėrė iš antkaklio.“

Gerus darbus nubraukė neatsakingas darbuotojas

Bendrovė „Grinda“ yra paskelbusi savo atsiprašymą ir paaiškinimą.

„Grinda“ ir Vilniaus gyvūnų globos namai netoleruos tokios nepagarbos gyvūnams ir išėjusiai gyvybei. Tiek metų atliktus gerus darbus – išgelbėtas gyvybes, pagerintas beglobių gyvūnų laikymo sąlygas – vienu mostu nubraukė neatsakingo darbuotojo atsainus požiūris į prarastą gyvybę.

Kritusio augintinio palaikai šeimininkei turėjo būti perduoti su derama pagarba. Su taip pasielgusiu darbuotoju teks atsisveikinti – jo požiūris į gyvūnus visiškai prasilenkia su Vilniaus gyvūnų globos namų vertybėmis. Dėl to atsiprašome visų gyvūnų mylėtojų“, – rašė „Grinda“ feisbuke.

Tuo pačiu įrašu socialiniuose tinkluose pasidalijo ir Vilniaus gyvūnų globos namai.

„Grinda“ tai pat paaiškino, kad Vilniaus gyvūnų globos namai atlieka „kelias miesto gyvenimui svarbias funkcijas“: „Ne tik sugauna pasiklydusius augintinius, suteikia jiems būtinąją veterinarinę pagalbą ir laikiną prieglobstį, kol šie grįš pas savo šeimininkus ar ras naujus namus.

Ne mažiau svarbi funkcija – sanitarinės Vilniaus miesto sveikatos užtikrinimas: surenkame gatvėse autoįvykiuose žuvusius, viešosiose erdvėse rastus kritusius ar veterinarijos klinikose užmigdytus gyvūnus, operacines atliekas ar pas gyvūnų savininkus nugaišusius gyvūnus ir perduodame šalutinius gyvūninius produktus juos utilizuojančiai įmonei „Biovast“ (UAB „Rietavo veterinarinė sanitarija“) – apie 3 t kiekvieną mėnesį. Šalutiniai gyvūniniai produktai laikinai laikomi šaldiklyje, o vaizdo įraše užfiksuotas pasirengimas juos perduoti utilizavimo įmonei.

Pagal priėmimo taisykles šalutinius gyvūninius produktus privaloma perduoti utilizavimui be pašalinių daiktų – antkaklių, kateterių, plastiko maišų. Vaizdas ir darbas – ne iš maloniųjų, tad suprantama, kad galėjo šokiruoti tam nepasiruošusius lankytojus.“

Bendrovė pažadėjo, kad peržiūrės šio darbo organizavimo procesus, taip mėgindama sumažinti „neigiamą poveikė aplinkiniams

„Grinda“ ir Vilniaus gyvūnų globos namai peržiūrės šio darbo organizavimo procesus, kad būtų sumažintas neigiamas poveikis aplinkiniams. O kol kas jiems belieka atsiprašinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas