Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 09

Valdantieji sako neplanuojantys trukdyti opozicijai pakeisti lyderį

Valdančiųjų partijų lyderiai pirmadienį pareiškė, kad neplanuoja užkirsti kelio socialdemokratui Juliui Sabatauskui kaip naujam opozicijos lyderiui tapti Seimo valdybos nariu.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naujienų portalas lrytas.lt pirmadienį paskelbė, kad valdantieji gali nebalsuoti už socdemo įtraukimą į Seimo valdybą, taip didindami spaudimą balsuoti už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atleidimą.

„Arba tai toks truputį kvailas humoras, arba iš viso išmislas be jokio pagrindo. Niekada nieko panašaus nesu girdėjęs, apie tai nesame šnekėję“, – pirmadienį BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Jam antrino Lietuvos socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas: „Mes nesame opozicija, kuri užsiima kiršinimu ir kuri pažeidinėja demokratijos taisykles“.

„Mes elgsimės pagal demokratijos taisykles. (Opozicijos lyderių) rotacija yra opozicijos sprendimas“, – teigė jis.

Šių metų pradžioje opozicijos atstovai sutarė, kad 2019-ųjų pavasario sesijoje opozicijos lyderiu bus Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, rudens sesijoje – Socialdemokratų partijos frakcijos vadovas, o likusias dvi sesijas iki rinkimų 2020-aisiais – konservatorių seniūnas.

Opozicijos lyderiui pagal Seimo statutą priklauso vieta Seimo valdyboje, tačiau valdybos sudėtį nutarimu tvirtina visas parlamentas.

Valdantieji siekia atleisti V.Pranckietį, nes Seimo pirmininko pozicija pagal naują valdančiosios koalicijos sutartį atitenka Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas