Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 12

Valdas Adamkus: „Antra kadencija prezidentei bus lengvesnė“

Kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus sako, kad antroji kadencija šalies vadovei Daliai Grybauskaitei turėtų būti lengvesnė nei pirmoji, mat per penkerius metus ji spėjo geriau susipažinti su Lietuvos problemomis, o ir užsienyje susirado daug naujų vertingų pažinčių, kurios turėtų padėti sprendžiant tarptautinius klausimus.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Antroji kadencija tikrai padeda, nes įgauni didesnės patirties, žinai šalies žmonių viltis, jos problemas, stengiesi jas išspręsti. To linkiu ir prezidentei. Manau, kad jai antroji kadencija turėtų būti lengvesnė“, – šeštadienį Seime žurnalistams sakė V.Adamkus.
 
Anksčiau kritikavęs D.Grybauskaitę dėl jos vykdomos politikos, šįkart kadenciją baigęs prezidentas V.Adamkus neabejojo, kad D.Grybauskaitei per antrą kadenciją bus lengviau dirbti užsienio politikoje.

„Tikiu, kad per tą laiką jai teks susidurti su nemažai esančių užsienio problemų, bet jos naujos pažintys, nauji kontaktai padės tinkamai jas išspręsti“, – sakė jis.

Manau, kad jai antroji kadencija turėtų būti lengvesnė, – sakė V.Adamkus.

Linkėdamas prezidentei kuo didžiausios sėkmės vykdant savo pareigas V.Adamkus ragino ją rūpintis šalies saugumu ir žmonių gerove.  

„Aš džiaugiuosi, kad turime progą  įgyvendinti demokratinę santvarką ir ja pasinaudoti, per prezidentės antrą kadenciją dar daugiau sustiprinti mūsų šalies saugumą. Tai pirmas dalykas. Antra, aš manau, kad tai yra galimybė ir toliau stiprinti ir kelti Lietuvos žmonių gerovę. Tai yra viena iš svarbiausių pareigų. Džiaugiuosi, kad Lietuva eina demokratiniu keliu ir linkiu prezidentei kuo didžiausios sėkmės“, – sveikindamas prezidentę  kalbėjo V.Adamkus.

Anksčiau skelbta, kad sunkiai sergantis V.Adamkus prezidentės D.Grybauskaitės inauguracijos ceremonijoje nedalyvaus, nes vyks į Nidoje vykstantį Tomo Mano festivalį. Tačiau V.Adamkus sakė, kad jo apsaugininkams pavyko viską sudėlioti taip, kad techniškai taptų įmanoma dalyvauti abiejuose renginiuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento