Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 18

„Valstiečių“ interpeliaciją Vyriausybei V.Čmilytė-Nielsen vadina įprasta procedūra

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkui Ramūnui Karbauskiui paskelbus apie interpeliaciją Vyriausybei dėl ministrų išlaidų, Seimo pirmininkė sako, kad tai – įprasta procedūra.

„Tai yra opozicijos gana įprastas įrankis, normali iniciatyva, laikas nuo laiko pasitaiko interpeliacijos atskiriems ministrams. Gali būti ir toks žanras, nepasitikėjimas visa Vyriausybe. Jei bus tokia iniciatyva registruota, Seimas apsispręs“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Paviešinus trijų ministrų išlaidų ankstesnio darbo Kauno taryboje metu ataskaitas, opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį pasiūlė visam ministrų kabinetui skelbti interpeliaciją.

„Šnekėti apie vienos ministrės atsakomybę yra juokinga, kada tą pačią dieną paskelbti dar dviejų ministrų duomenys ir jie sutampa su ministrės L.Šiugždinienės situacija. Trys, penki, septyni, mes tuoj pat turėsime situaciją, kad visi iki vieno. Neisim tuo keliu, kad vienam, o siūlysim visiems kartu, visai Vyriausybei“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Jis pridūrė, kad interpeliacijos procesas jau prasidėjęs, frakcija tai aptarė ketvirtadienį, savo siūlymus žada teikti kitoms opozicinėms grupėms Seime.

Trečiadienį paviešintose Kultūros ministro Simono Kairio ataskaitose matyti, kad jam dirbant Kauno taryboje išlaidos siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų, o finansų ministrės Gintarės Skaistės – daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

S.Kairys taryboje dirbo šešerius su puse metų, G.Skaistė – ketverius metus.

Pastaruoju metu daugiausia klausimų buvo keliama dėl švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės išlaidų jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais. J.Šiugždinienė paėmė 13,8 tūkst. eurų išmokų.

Politikai tvirtina lėšas naudoję darbo taryboje reikmėms, tačiau sako negalintys pagrįsti to čekiais, nes jų nekaupė.

Vilniaus apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams. Taip pat viešojo intereso tyrimai vyksta Tauragės bei Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Ikiteisminiai tyrimai dėl galimo piktnaudžiavimo vyksta Neringoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Šilutėje ir Pagėgiuose.

VIDEO: V.Čmilytė-Nielsen: neturiu jokio pagrindo manyti, kad S.Kairys būtų elgęsis nesąžiningai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas