Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Valstybės gynimo taryboje – krašto apsaugos sistemos paramos Ukrainai planas ir svarbūs sprendimai dėl kariuomenės stiprinimo

Liepos 24 d. Valstybės gynimo taryboje buvo apsvarstytas trimetis Lietuvos karinės paramos Ukrainai planas bei svarbūs klausimai dėl kariuomenės stiprinimo, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Parama Ukrainai
Parama Ukrainai / 123RF.com nuotr.

„Paramos teikimas Ukrainos kariuomenei buvo ir išlieka viena prioritetinių sričių. Planuojama, kad už Ukrainai suteiktą paramą Lietuvai grąžinamos lėšos pagal Europos taikos priemonę (EPF) grįš gynybos sričiai, taip nesulėtinant nacionalinių pajėgumų plėtros ir šias lėšas nukreipiant tolesniam paramos teikimui Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Krašto apsaugos ministerijos suteikta parama Ukrainos kariuomenei netrukus pasieks pusę milijardo eurų: nuo ginkluotės ir technikos iki karių rengimo, gydymo ir reabilitacijos.

VGT pritarimo sulaukęs paramos Ukrainos kariuomenei planas 2024-2026 m. laikotarpiu sudarys apie 200 mln. eurų. Pagrindinės paramos kryptys – letalinių ir neletalinių priemonių pirkimas, karinis rengimas ir mokymai, finansiniai įnašai paramos fondams, karinės technikos remontas Lietuvoje ir personalo apmokymas.

VGT taip pat pritarė valstybės ginkluotos gynybos koncepcijos (VGGK) atnaujinimui, kurį paskatino saugumo situacija regione, atnaujinti NATO regioniniai gynybos planai ir poreikis pereiti į kitą kariuomenės kokybės lygmenį. Atnaujintoje koncepcijoje dėmesys ir prioritetas skiriamas esamoms karinėms grėsmėms ir nacionaliniams saugumo interesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus