Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 06

Valstybinius apdovanojimus gavę lietuviai: tai įpareigoja dirbti toliau

Valstybiniais apdovanojimais  penktadienį Prezidentūroje apdovanoti šaliai nusipelnę žmonės sako, kad tai ne tik jų nuveiktų darbų įvertinimas, bet ir pareiga tęsti savo darbus.  „Apdovanojimas, viena vertus  už tai, ką padarei, kita vertus, įpareigoja padaryti daugiau – pakelia kartelę dar aukščiau, dirbti, stengtis“, – BNS sakė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanota Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė Deimantė Nikitinienė.
Prezidentūroje apdovanoti Lietuvai nusipelnę asmenys
Prezidentūroje apdovanoti Lietuvai nusipelnę asmenys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prezidentės dekrete skelbiama, kad D.Nikitienė aktyviai prisidėjo prie viešojo intereso gynimo funkcijos stiprinimo valstybėje.

16 metų prokurorės pareigas einanti moteris sako savo darbe ginanti vertybes, kurios svarbios visai šaliai ir visiems žmonėms.

Kaip vieną iš blogybių, labai kenkiančią Lietuvai, D.Nikitinienė įvardija nesąžiningumą,

„Kas geriausia? – sąžiningas darbas“, – BNS atsakė, kas valstybei padeda.

Džiaugiasi pagerbta profesija ir ragina pasitikėti medikais

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiais apdovanoti gydytojai Vincas Abalikšta, Jūratė Barysienė ir Gediminas Kundrotas, Vaidotas Urbonas ir Eugenija Reinikovienė.

35 metus kardiologe dirbanti Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Kardiologijos ir angiologijos skyriaus vedėja, Vilniaus universiteto Širdies ir kraujagyslių ligų klinikos docentė J.Barysienė apdovanojimą priima kaip valstybės pagarbos ženklą sau ir kolegoms.

„Aš nemanau, kad padariau kažką išskirtinio, ką kasdien mano kolegos. Aš šitą apdovanojimą vertinu kaip medicinos svarbą Lietuvai ir ir džiaugiuosi, kad per mane atkreiptas dėmesys į šitą svarbią sritį, į žmones ir jų kančias ir kaip jiems pagelbėti. Labai džiaugiuosi, kad esu atstovė šitos profesijos. Nesijaučiu nieko išskirtinė niekuo daugiau padarius už kitus, tiesiog labai džiaugiuosi, kad šitas darbas vertinamas ir branginamas, nes mums tai yra kasdienybė, tą ką mes mokam, tą ką mes darom. Tai yra mūsų gyvenimas“, – BNS sakė J.Barysienė.

Ji ragina Lietuvos gyventojus pasitikėti medikais ir pajutus pirmuosius širdies negalavimus kreiptis į juos.

„Pasitikėkit mumis – mes esame tam, kad žmonės mažiau kentėtų. Gydytojas nori ir gali padėti“, – BNS sakė J.Barysienė.

Tuo metu ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, apdovanota teatrologė Irena Veisaitė džiaugiasi buvusi suprasta.

„Džiaugiuosi tuo, kad esu suprasta. Tai yra svarbiausia. Mane suprato, ką aš norėjau pasakyti ir tą įvertino. Aš dėkinga visiems savo studentams, sėdėdama kėdėje prie prezidentės apie visus galvojau ir visus prisiminiau. Galbūt tai yra didžiausia gyvenimo dovana“, – žurnalistams sakė 90-metė I. Veisaitė.

Ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas, patriotinių iniciatyvų puoselėtojas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga per 102 dienas nubėgęs 8000 kilometrų iš Dakaro į Vilnių sako toliau garsinsiantis Lietuvą.

„Visą laiką gerai jautiesi kažką gaudamas, bet ir duodamas gerai jautiesi. Ir dabar ruošiuosi bėgti, bandysim stebinti Lietuvą ir pasaulį“, – BNS sakė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas A.Ardzijauskas.

Iš viso liepos 6-ąją prezidentė apdovanojo 57 asmenis.

Valstybės dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė įvairiais valstybiniais apdovanojimais apdovanojo medikus, psichologus, menininkus, istorikus, rezistentus, karius. Ordinai taip pat skirti Lietuvai nusipelniusiems užsienio piliečiams.

Už drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones, nepaisant pavojaus savo gyvybei Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi Prezidentė apdovanojo šešis asmenis.

„Tai viena iškiliausių ceremonijų pagerbiant žmones, kurių darbai, ryžtas, drąsa nelieka be pėdsakų. Jūsų dėka Lietuva nuėjo tokį valstybingumo kelią, šie laimėjimai geriausia pagarbos išraiška visiems“, – Prezidentūroje sakė D.Grybauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas