Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Vandens transportas Vilniuje sukėlė diskusiją – tai alternatyva autobusams ir troleibusams ar tik pramoga?

Vilniaus miesto taryba svarstė, ar sostinei reikia reguliariu maršrutu kursuojančių laivų Neryje. Pagal sprendimo projektą, „Vilniaus viešasis transportas“ įsigys kelis laivus ir plukdys keleivius iš Žirmūnų iki Žvėryno, pakeliui sustodami stotelėse, kur keleiviai galės perlipti į autobusus ar troleibusus ir keliauti toliau. Ar tai gali tapti alternatyva įprastam viešajam transportui? Dalis tarybos narių iš to šaipėsi.
Laivai ir būsimasis viešbutis ant vandens Neryje
Laivai ir būsimasis viešbutis ant vandens Neryje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip rašoma tarybos sprendimo projekte, numatoma „pirkti uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ teikiamas keleivių vežimo vidaus vandenų transportu paslaugas“.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad „tarybos sprendimo projekto tikslas – papildyti iš uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ perkamų paslaugų sąrašą, priimant sprendimą pirkti keleivių vežimo vidaus vandenų transporto paslaugas ir nustatant pagrindines paslaugų pirkimo sąlygas, o taip pat duoti išankstinį akcininko pritarimą valdybos sprendimams dėl paslaugoms teikti reikalingų transporto priemonių įsigijimo“.

Planuojama, kad vandens transportas galėtų pradėti kursuoti nuo 2025 m. gegužės mėn., o sezonas tęstųsi nuo gegužės iki spalio.

Pirmasis maršrutas, numatomas jau kitiems metams, būtų nuo Žirmūnų paplūdimio iki Žvėryno šalia Nepriklausomybės aikštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas