Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 27 /13:39

Varėnos rajone sulaikyta migrantų grupė be dokumentų grąžinta į Baltarusiją

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas Lietuvos radijui pranešė, kad Varėnos rajone sulaikyta 9 migrantų grupė. Vėliau pranešta, kad ši grupė grąžinta į Baltarusiją. Oficialiai skelbiamoje VSAT statistikoje ketvirtadienį pranešama, kad praėjusią parą pasieniečiai į Lietuvą neleido patekti 4 migrantams, kurie neteisėtai bandė kirsti sieną iš Baltarusijos, o vienas užsienietis įleistas dėl humanitarinių priežasčių.
Varėnos rajone surasti keturi migrantai kurių EŽTT neleido išstumti iš Lietuvos
Varėnos rajone surasti keturi migrantai kurių EŽTT neleido išstumti iš Lietuvos / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis ketvirtadienį patvirtino, kad Varėnos rajone sulaikyta 9 migrantų grupė. Ant G.Mišučio, suaugusių užsieniečių grupė buvo be dokumentų, tad kol kas neaišku, iš kurios šalies jie gali būti. Daugiau informacijos G.Mišutis nepateikė.

Popiet G.Mišutis pranešė, kad 9 migrantai jautėsi gerai, medikų pagalbos nereikėjo, kitos pagalbos taip pat neprireikė. Pasak G.Mišučio, užsieniečių drabužiai ir avalynė atitiko žiemos sezoną, buvo sausi, jiems neprireikė pasieniečių turimų daiktų.

„Atlikus įprastinius veiksmus ir užsieniečiams įteikus humanitarinius paketus su maistu ir lauko sąlygomis laiką leisti skirtais kitais daiktais pagal galiojančią tvarką migrantai į Lietuvą neįleisti ir grįžo į Baltarusiją“, – pranešė G.Mišutis.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą iki šiol nepateko 8198. Kai kuriais atvejais bandyta į šalį patekti ne vieną kartą.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Trečiadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 46 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus, Lenkijos pasieniečiai antradienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 12 migrantų.

Į Lietuvą pernai per pasienį su Baltarusija pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito