Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 04

Vargetų karalius Vytautas Šustauskas reikalauja pinigų

Buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas įsitikinęs, kad jį įžeidė kitas buvęs meras, Andrius Kupčinskas, todėl nuoskaudai apmalšinti pareikalavo ketvirčio milijono litų.
Savo garbę ir orumą V.Šustauskas įvertino ketvirčiu milijono litų.
Savo garbę ir orumą V.Šustauskas įvertino ketvirčiu milijono litų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį Kauno apygardos teismas tvarkomajame posėdyje svarstė V.Šustausko ieškinį dėl garbės ir orumo įžeidimo. Iš Kauno miesto savivaldybės V.Šustauskas reikalaujaa 243 tūkst. Lt.

Radikalumu pasižymėjęs politikas pareiškė, kad 2010 metais jį įžeidė tuometis Kauno meras A.Kupčinskas viešai pasakęs, neva miestui vadovavęs V.Šustauskas atidavė į privačias rankas  „Romuvos“ kino teatrą.

Pareiškime teismui V.Šustauskas nurodė, kad tuo metu, kai buvo privatizuotas kino teatras, Kauno miesto savivaldybei vadovavo Erikas Tamašauskas.

V.Šustauskas tvirtino, kad dėl neatsargaus A.Kupčinsko pareiškimo sušlubavo vargetų karaliumi  tituluojamo politiko sveikata, jai padarytą žalą jis įvertino 103 tūkst. Lt. Taip pat suduotas smūgis ir politinei karjerai, žalą V.Šustauskas įvertino 140 tūkst. Lt.

Teismo posėdžio metu V.Šustauskas, kaip įprasta, laidė replikas, teisėjui ne kartą teko jį raminti. Posėdis baigėsi be apčiuopiamų rezultatų, nes neatvyko miesto savivaldybės teisininkė, ji atostogauja.

Ši aplinkybė sunervino ūmaus charakterio politiką, pareiškusį, esą tai padaryta tyčia, tai esanti prieš jį nukreipto sąmokslo dalis.

A.Kupčinskas jau yra pripažinęs, kad suklydo kalbėdamas apie V.Šustausko kaltę parduodant „Romuvą“, tačiau pastarasis nenurimo. Piniginio atlygio už įžeistą garbę ir orumą jis reikalauja iš buvusios A.Kupčinsko darbovietės, Kauno miesto savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas